fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

EXPRESSIONS ACCELERATOR FUTURE RETAIL LAB ÖPPNAR UPP FÖR ANSÖKNINGAR

EXPRESSIONS ACCELERATOR FUTURE RETAIL LAB ÖPPNAR UPP FÖR ANSÖKNINGAR

I september 2019 startar eXpression Umeås acceleratorprogam Future Retail Lab. Programmet är en satsning vid inkubatorn eXpression Umeå, företagsinkubatorn som skapar förutsättningar för företagande inom kreativa och kulturella näringar. I Future Retail Lab tar vi oss an frågor om framtidens hållbara handel och vi gör det tillsammans med nya entreprenörer och befintliga ägardrivna bolag.

Nu finns möjlighet för företag i Umeå och Umeåregionen att ansöka till pilotomgången av programmet. Efter genomförd pilot öppnar antagningen upp för nationell intagning och i samband med det anpassas också upplägget för att möjliggöra för bolag från hela Sverige att kunna delta.

De tio företag som erbjuds möjlighet att delta i acceleratorprogrammets pilot kommer under sex månader att delta i fem – sex skräddarsydda workshops med utvalda experter. Deltagarna kommer arbeta aktivt med sin egen affärsutveckling, utveckla sina affärsmodeller, och byta erfarenheter och kunskaper med varandra.

Acceleratorprogrammet har mottagits med stort intresse och det är spännande att kunna erbjuda entreprenörer i Umeåregionen förtur att delta under höstens pilot. För våra deltagare kommer det att krävas en rejäl investering i form av tid, mod och en vilja att utforska nya möjligheter, säger Annakarin Nyberg, programansvarig vid Future Retail Lab.

Programmet Future Retail Lab är en satsning tillsammans med Svensk Handel via Stiftelsen Köpmannaförbundet och delfinansieras även av EU strukturfonder. Från och med den 10 april kan företag ansöka om att delta i programmet via eXpression.se.

eXpression Umeå är en inkubator som stödjer utveckling av idéer och innovationer inom kreativa, konstnärliga och kulturella näringar. Vid eXpression erbjuds en nytänkande miljö för drivna kreatörer som är redo att utveckla sitt entreprenörskap

 

Kontakt:

Annakarin Nyberg,
programansvarig, Future Retail Lab
annakarin.nyberg@expressionumea.se

Anna Wikholm Kjellberg
affärsutvecklare, Future Retail Lab
anna.wikholm@expressionumea.se

 

 

 

 

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev