fbpx

Landshövdingen på besök hos eXpression Umeå

Landshövdingen på besök hos eXpression Umeå

Den 23 augusti besökte Landshövdingen Helene Hellmark Knutsson eXpression Umeå för att samtala om de konstnärliga, kulturella och kreativa näringarnas betydelse för regionen. Några av inkubatorföretagen fick tillfälle att presentera sina verksamheter och diskutera livet som entreprenör. Besöket innehöll även en rundtur i co-workingytan och de kreativa verkstäderna.

De har varit få fysiska möten den senaste tiden. Därför var det ett efterlängtat tillfälle att få möjlighet att visa upp verksamheten vid eXpression Umeå och tillsammans med Landshövdingen Helene Hellmark Knutsson samtala om den kreativa sektorns betydelse för en hållbar utveckling.

Det var verkligen spännande och intressant att besöka eXpression Umeå och få veta mer om några av de inkubatorföretag som finns där. Det är så roligt att se all den kreativitet och uppfinningsrikedom som finns, och inom så många olika områden, säger Landshövdingen Helene Hellmark Knutsson.

Fr v: eXpression Umeås vd Barbro Renkel, styrelseordförande Roland Carlsson hälsar Landshövdingen Helene Hellmark Knutsson välkommen.

Vi är tacksamma att Landshövdingen tar sig tid att besöka oss. Vi ser det också som ett kvitto på att vår verksamhet gör något bra och intressant. För oss är det viktigt att bygga goda relationer och att få tillfälle att visa upp vår verksamhet med de unika förutsättningar som vår inkubator erbjuder kreatörer i regionen – bland annat i form av prototypverkstäder, erfarna affärscoacher och ett vidsträckt expertnätverk, menar Barbro Renkel, vd vid eXpression Umeå.

Landshövdingen undersöker produkter från tidigare upplaga av Summer eXpression.

Under besöket fick Landshövdingen tillfälle att möta några av de entreprenörer som är aktiva i inkubatorn. Kreatörerna berättade om sina företag och de diskuterade livet som entreprenör i Västerbotten. De som presenterade var: Karin Björk (Design by Björk), Magda Andersson, Erik Modin (MoMotion), Johan Björn och Kim Granberg (Mural Arkitektur), Erik Glas (Kaaos Kaamos).

Landshövdingen i samtal med några entreprenörer från inkubatorn.
Karin Björk (Design by Björk) visade upp sina byxor designade för rullstolsburna.

Det var roligt att träffa landshövdingen och få visa och beskriva behovet av mina kläder för personer som är rullstolsburna. Helen var nyfiken och ställde en hel del frågor. Det kändes som hon verkligen var intresserad av alla oss företag och förstod vad eXpression Umeå betyder för små företag inom den kulturella sektorn men också vad vi tillför Umeå och regionen, berättar Karin Björk, som driver kläddesignföretaget Design by Björk.

eXpression Umeå vill tacka styrelseordförande, entreprenörer och Landshövdingen för de fina samtalen och besöket.

News

Lyckad försäljning för sommarens unga formgivare

Guides

Så blir din kundsegmentering relevant

News

Nu kan du nominera till Umeågalans nya pris

Stina Urberg, Urberg Design
News

Umeåbaserad smyckesdesigner har ögonen på Italien

sign up for our newsletter

Fashion, architecture or design? Enter your email address and enter your preferences and you will receive a notification when a new post matches your interests.