fbpx

Praktikantvåren avslutad med många nya insikter

Praktikantvåren avslutad med många nya insikter

Malin Straumdal har slutfört sin praktik vid acceleratorprogrammet Future Retail Lab. Uppdraget var att genomföra flera kvalitativa undersökningar och analysera tankar, kunskaper och erfarenheter hos entreprenörer inom handel eller handel med inslag av besöksnäring och upplevelseindustrin. I synnerhet handlade det om tiden under pandemin och hur företagen arbetat med affärsutveckling och marknadsföring.

Det finns mycket kunskap och inspiration att inhämta från företagare inom de kulturella och kreativa näringarna. Detta har framkommit inte minst genom deras kreativa lösningar, nya samverkansformer och optimistiska tankesätt under en mycket svår tid, menar Malin Straumdal, som studerar till Civilekonom vid Umeå universitet och nyligen avslutat sin praktik hos eXpression Umeå. 

Malin understryker att det handlar om företagare som ser möjligheter i stället för utmaningar vilket hon anser är en fantastiskt värdefull egenskap.

Att samla in deras kunskaper och tankegångar känns väldigt meningsfullt, för det behöver tas till vara på och spridas vidare.

Den mest omfattande undersökningen som jag genomförde inkluderade elva företag. Det skedde genom telefonintervjuer som jag sedan transkriberade och gjorde en tematisk analys på. Det blev en hel del sidor att transkribera och analysera kan jag säga, men jag har lärt mig mycket. 

Vad tar du med dig från praktiken?

Det är så många olika saker! Både det här med att våga tro på sig själv och sin förmåga, vilket har varit viktigt då praktiken skett på distans, men jag tar även med mig mycket inspiration och kunskap från alla fantastiskt kunniga och kreativa människor jag kommit i kontakt med. 

Vad händer nu?

Nu blir det både jobb och fotbolls-em såklart! Men jag ska även se till att njuta av sommaren och allt vad den har att erbjuda. Jag ser fram emot att träffa släktingar nu när samhället sakta öppnas upp och jag har även tänkt sätta tänderna i boken “The Magic of Thinking Big” av David Schwartz, avslutar Malin Straumdal.

eXpression Umeå säger ett stort tack och lycka till med allt som ligger framför!

Faktaruta:

Namn: Malin Straumdal 
Bor: Öst på stan med sambon Anton 
Utbildning: Civilekonomprogrammet 
Drömyrke: Där jag kan utvecklas, lära mig nya saker, vara kreativ och arbeta med trevliga kollegor.
Senaste lästa bok/eller lyssnade podd: Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan. 
Ser mest framemot: Sena sommarkvällar vid vattnet med en liten brasa och härliga utflykter till något charmigt litet café utanför stan. 
Mitt bästa tips just nu: Packa en matsäck, åk på en cykeltur och upptäck vad som finns i ditt närområde i sommar. Du kanske hittar en ny lokal favorit?

Inspirationsföreläsning med HAHA Studio

Nyheter

Lyckad försäljning för sommarens unga formgivare

Guider

Så blir din kundsegmentering relevant

Nyheter

Nu kan du nominera till Umeågalans nya pris

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.