STARK ÖPPNINGSHELG I EXPRESSION POP-IN

 In Event

Under torsdagen 14 november inviger företagsinkubatorn eXpression Umeå tillsammans med kreatörer och entreprenörer den nya lokalen eXpression Pop-in i MVG-gallerian. Under invigningen presenteras dessa samarbeten via samtal och musikframträdanden.

eXpression pop-in har prototypats fram tillsammans med studenter från Umeå universitet under en 12-timmars workshop ledd av Anna Parry, Proto Projects. Prototyperna lämnades därefter över till Maria Östensson, Östensson Design Studio och nu står eXpression Pop-in redo för Umeås kreativa näringar att skapa nya spännande samarbeten, visa sina produkter och tjänster, pröva nya affärsmodeller samt stärka sina varumärken.

Det är unikt att en inkubator för de konstnärliga och kreativa näringarna tar plats i stadskärnan och i en galleria. Vi har utgått från designprocessen tillsammans studenter från Designhögskolan, Arkitekthögskolan och Handelshögskolan och det är fantastiskt att våra kreatörer, designers från Proto Project och Östenssons Design Studio jobbar tillsammans med studenter och tar fram nytänkande koncept, en miljö som är inspirerande, kreativ, säker och som utgår från ett hållbarhetstänk för framtidens stadskärna, Marlene Johansson, VD, eXpression Umeå.

Redan på invigningsdagen intar Pia Stylist och Co ytan tillsammans med sina samarbetspartners ytan för att visa kombinationer av uthyrning, försäljning samt utlåning av kläder i kombination med frisörbehandlingar, stil- och glasögonrådgivning.

Pia är ett av alla spännande exempel på företag och kreatörer som kommer verka i eXpression Pop-in. Ambitionen är att pröva nya koncept, utforska samverkan och därigenom kunna bidra till handels- och stadsutveckling, menar Annakarin Nyberg, programansvarig Future Retail Lab.

Med kreativa samtal mellan Johan Björn från MURAL Arkitektur, Jonas Sandström som driver Nimble:BI, Karin Björk från design by björk samt Maria Östensson Östensson Design Studio, får vi lyssna till vilka möjligheter en yta som eXpression Pop-in kan skapa. Det ihop med musikframträdande av Irene Moragas låter vi ytan bli en självklar plats för de kreativa och konstnärliga näringarna, ett avstamp mot fler samarbeten och en starkare röst i stadskärnan.

Invigningen modereras av Annakarin Nyberg och maten serveras från Tonka Bistro Café.

Välkommen att vara med och fira!

Anmälan via länk: https://invigning-pop-in-mvg.confetti.events/

Recent Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search