TOBIAS SEDLACEK FÖRELÄSER PÅ YOUNG STARTUP DAY

 In Event

Under onsdagsmorgonen arrangerades femte upplagan av Young Startup Day som syftar till att inspirera gymnasieelever och unga entreprenörer till fortsatt entreprenörskap. Eventet består av ett scenprogram där befintliga entreprenörer berättar om sin företagsresa, däribland Tobias Sedlacek, VD och grundare av Team Scandi.

Vävenscenen gästades under morgonen av 290 unga entreprenörer med målet att inspireras av nuvarande entreprenörer. Första keynote-speaker på scen var modeentreprenören Tobias Sedlacek som grundat och driver företaget Team Scandi. Företaget som designar kläder och accessoarer med koppling till Skandinavien har de senaste året samarbetat med Humana Jeans och fått fin feedback för sina produkter av bland annat Rebecca & Fiona.

Det känns bra att få dela med sig av mina lärdomar från att driva företag och förhoppningsvis kan det få någon till att våga satsa på sin företagsidé, berättar Tobias Sedlacek.

Men Tobias företagsresa började långt innan Team Scandi genom ett skidkollektiv som bottnade i hans ungdomsintresse för skidåkning. Tobias berättar att The Bunch, skidkollektivet bestod av goda vänner som delade intresset för skidåkning och att filma skidåkning. Initialt fanns inget kommersiellt syfte med kollektivet men efter att flera stora skidåkare och skidmärken uppmärksammat deras filmer upptäckte de att de kunde ta betalt för deras hobby.

Efter The Bunch jobbade Tobias vidare inom skidindustrin några år innan han startade Studio & Galleri som sedan utvecklades till Team Scandi.

Övriga föreläsare på Young Startup Day var Ishtar Touailat som bland annat utsetts till framtidens kvinnliga ledare och Sveriges mäktigaste affärskvinna. Roland Carlsson delade ut stipendium ut till Johnny Jin för sina prestationer som UF-företagare föregående läsår och dessutom presenterades de nominerade företagen till Årets unga företagare vid Umeågalan, 84 grams, Ekonomikollen och Mowida.

Young Startup Day arrangeras varje år för att inspirera till företagande. Nästa generation av entreprenörer är en nyckelgrupp för att Umeå och Västerbotten ska kunna fortsätta att växa. För att förstärka denna utveckling behöver vi ännu fler som startar och driver företag. Bakom eventet står eXpression Umeå, BIC Factory, Ung Företagsamhet Västerbotten, Uminova Innovation, Aptum, Länsstyrelsen Västerbotten och Umeå kommun.


Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search