DE SKA TA FRAM NY DESIGN I UMEÅ

 In eXpression Design, Nyheter, Press

Summer eXpression är ett intensivt sommarprogram där tio unga talanger får chansen att formge och gå från idé till försäljning. Med fokus på bruksföremål och kreativitet i nära samarbete med lokala producenter är temat för i år ”Ute Inne” med ambitionen att inspirera deltagarna till nya kreativa produkter för inom- eller utomhusbruk med fokus på att hjälpa kunden leva mer hållbart.

– Vi vill genom detta projekt göra verklighet av studenternas kreativa idéer och designdrömmar. Dessutom får vi möjlighet att testa nya arbetssätt där studenterna får utveckla sitt entreprenörskap samtidigt som de får lära sig nya produktionsmetoder, säger Barbro Renkel, affärscoach vid eXpression.

Studenternas produkter kommer att finnas för visning och beställning i samband med en vernissage 22–24 augusti i HUMlab-X på konstnärligt campus.

Tillsammans med lokala tillverkningsföretag exempelvis Furniture Farm i Lövånger, Svenska dyner i Flarken, Norrlandsgjuteriet i Robersfors, Sävar metall, Humlebäck keramik och möbelsnickeri samt Agraffdesign i Umeå ska tio kreativa studenttalanger arbeta med att utveckla sin design från idé till färdig produkt.

 

De utvalda studenterna är:

Tove Brunberg
Oliver Edrén
Maxine Lundström
David Sjöberg
Karl Lind
Adrian Bursell
Meimei Montan
Emma Lindblom Donahue
Mathilda Karlsson
Charlotta Sahlin

eXpression Umeå är en inkubator för de konstnärliga och kreativa näringarna där creative minds unite. Med dynamiska metoder, innovativa miljöer, erfarna affärscoacher och ett starkt nätverk, hjälper vi artister och kreatörer att utveckla sina ideér och sitt entreprenörsskap.

 

För mer information kontakta:

Barbro Renkel, affärscoach eXpression Umeå
barbro.renkel@expressionumea.se | 070-555 97 23

Nyheten går också att läsa om i VK 

 

 

 

Recent Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search