EXPRESSION UMEÅ – STOLT PROJEKTPART I CARPE DIGEM

 In Nyheter

eXpression Umeå är stolt projektpart i Interreg-projektet CARPE DIGEM som hade uppstartsmöte på L’INKUB (Digital Accelerator och innovationshub) i Nevers, Frankrike, 24-25 september tillsammans med Lead-partnern Digital Nievre och nio andra organisationer från sju länder.

CARPE DIGEM handlar om hur man skapar fungerande digitala innovationsekosystem (DIGEM) som ett verktyg för att konvertera användningen och tillämpningen av ny teknik till ekonomiska och sociala möjligheter. Detta kräver investeringar i strukturer, strategier, verktyg och människor som både kompletterar och ökar effekten i teknik och digitala hubbar.

Digitala hubbar som kan vara fablabs och makerspaces där görandet och prototypande står i centrum, det kan vara de digitala plattformarna som används och byggs av de kreativa näringarna inom musik, mode, film. Det handlar också om de digitala e-handelsplattformarna som byggs av entreprenörer inom den kreativa industrin tillsammans med starka digitala muskler och en god förståelse för kunden.

Mötet i Nevers inleddes med att varje partner höll en kort presentation om sin organisation inklusive deras förväntningar och det mervärde de ger till CARPE DIGEM-projektet. Varje partner presenterade och granskade Partner Territorial DIGEMs (Digital innovation Ecosystems) tillsammans med de nuvarande sociala, ekonomiska innovationsprocesserna, metoderna, verktygen, policyerna och strategierna och deras ambitioner och planerade strategier för att ändra dem. Alla partners har presenterat det preliminära urvalet av god praxis relaterad till de regionala digitala innovationssystemen i sina länder.

Utöver partnermöten hölls ett mycket intensivt program med besök med presentationer av affärsinitiativ, offentliga och samhällsinitiativ och projekt som hålls i Nevers och Nievre-regionen.

Nästa steg för CARPE DIGEM-partners är kartläggning av god praxis och inrättandet av intressentgrupper som bildas av relevanta aktörer i varje region som kommer att engagera sig för att aktivt delta i projektaktiviteter som söker deras stöd och bidrag till projektets framgång.

Den lokala DIGEM-behoven och systemoptimeringsanalysen och den första intra- och interregionala visionen för DIGEMs förbättring kommer att vidareutvecklas genom Peer review-Study-besök i Slovenien 25 – 26.11.2019. Partner kommer att bekanta sig med den slovenska upplevelsen: nationella landsbygdscentriska nätverk och one-stop-butiker för digital prototyping och experiment.

Du hittar några foton från vårt kick-off-möte i Nevers, här.

Recent Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search