IDA BJÖRSES DELTAR PÅ 3DAYSOFDESIGN I KÖPENHAMN – SÖKER NYA SAMARABETEN

 In Nyheter

Under designeventet 3daysofdesign i Köpenhamn deltar formgivaren Ida Björses med sin matta Bum i en pop up shop. Detta sker tillsammans med 17 andra unga och etablerade formgivare från Norr- och Västerbotten, inom ramen för Arctic design of Sweden.

Mattan Bum har hon tagit fram under eXpressions program Summer eXpression och är inspirerad av naturen och kulturen där en sitter på marken eller golvet. Bum är ett av tre objekt som Ida tagit fram och ska visa på att en kan tänka nytt kring hur föremål i vardagligt bruk används och att de finns alternativa sätt. Bum är ett rumpavtryck och ska efterlikna mossan i naturen.

Vi har bett Ida Björses svara på fem frågor inför designeventet.

Hur känns det att delta med egen produkt på 3daysofdesign i Köpenhamn?

— Superkul, intressant att få delta med ett nytt gäng med duktiga kreatörer. Det är alltid roligare och mer givande att ställa ut i grupp.

Vad är dina förväntningar på dessa dagar?

— Hitta människor och kontakter som är intresserade av det jag gör, förhoppningsvis nya samarbeten. Jag väntar på tufftningsuppdrag för större inredningar och projekt, det skulle vara drömmigt.

Hur kom det sig att du sökte att delta?

— Jag gillar verkligen projekt där jag får åka och se nya platser och människor. Det är givande på så många olika sätt, jag lär mig något nytt varje gång. Antingen om livet eller bara att få nya vyer och erfarenheter som alltid är viktigt för att hålla igång en kreativ hjärna.

Du är ung formgivare, berätta om några spännande projekt/samarbeten som du har på gång?

— Jag tuftar mattor tillsammans med en kvinna som heter Karin Björklind. Hemma har hon fullt med vävmaskiner och en tuftverkstad, där har vi precis tuftat en två meter lång matta som är en tolkning av framtidens årstider som vi ska ställa ut på Gyllene Hinden efter sommaren.

— Jag jobbar även tillsammans med We Unite Design där vi har en process tillsammans med barn och gör om olika miljöer med hjälp av deras kreativitet och idéer. Just nu bygger vi en träkoja för ett klassrum på Enbacksskolan i Tensta.

Har du packat?

— Nej det gör jag kvällen innan, ett jobb i taget.

Arctic design of sweden ett projekt vars huvudsyfte är att synliggöra design från Norr- och Västerbotten samt att introducera designföretag från regionerna på en global marknad. Under tre år kommer fem pop up shops arrangeras utomlands och först ut är Köpenhamn.

 3daysofdesign är Danmarks årliga designevent där en kan upptäcka nya inspirerande koncept inom livsstil, belysning, möbler och inredning. Varje år samlas en utvald grupp varumärken från den danska och internationella designscenen, som presenterar sitt arbete som en del av ett spännande utbud av event som äger rum över hela Köpenhamn. 3daysofdesign är öppet för allmänheten, pressen, bloggare, handlare, designers och entusiaster från hela världen.

Foto: Isak de Jong

Kontakt

Ida Björses
idabjorses@gmail.com

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search