KREATÖRER FRÅN EXPRESSION UMEÅ STÄLLER UT PÅ VÄRLDSLEDANDE MÖBELMÄSSA I MILANO

 In Nyheter, Press

De har genomgått intensiva sommarveckor av skissande och prototypande, haft nära samarbeten med regionala producenter och tagit fram produkter i världsklass. Nu är fyra designers från eXpression Umeå utvalda att visa upp sina produkter på en av världens största Möbel- och designmässa i Milano, Salone del Mobile. 

 Under dagarna 8–14 april kommer Anneli Zetterström, Mira Bergh Edenborg, Marzieh Tangestani och Sebastian de Cabo att ta plats på den internationella designveckan i Milano. Tillsammans med andra etablerade designers visar de upp sina produkter på den svenska utställningen HEMMA gone wild, det svenska bidraget till möbelmässan Salone del Mobile i Milano.

— Det är en ära att få delta på designveckan i Milano med min produkt ”Asiab” bland så många kända designers och tillverkare. Att få ta del av de senaste produkterna och trenderna från Sverige och hela världen är helt fantastiskt, säger Marzieh Tangestani.

Utställningen ”HEMMA Gone Wild” är en fortsättning på förra årets uppmärksammade iscensättning av svenska vardagsmiljöer och kommer att ligga på en av de mest attraktiva adresserna i designdistriktet Brera, mitt i Milano.

— Att eXpression är utvald till HEMMA gone wild i Milano är ett kvitto på vilken hög kvalité unga formgivare har här på Konstnärligt Campus och i vår region, säger Barbro Renkel, senior affärscoach, eXpression Umeå.

Utöver eXpression Umeås designers kommer bland annat Beckmans designhögskola, Högskolan för design och konsthantverk samt vinnarna från Ung Svensk Form att visa upp sina produkter.

Milan Design Week är en av världens största mötesplatser för produktnyheter inom inredning med tusentals företag, varumärken och länder på plats.

— Intensiteten och konkurrensen under designveckan är stentuff, och det gäller att sticka ut och skapa något mer än bara en produktutställning. I år vill vi att Sveriges utställning ska balansera det trygga svenska hemmet mot omvärldens utmaningar, säger Mats Widbom, vd på Svensk Form.

Instagramkontot @hemmagonewild blir den samlande platsen för allt som händer kring utställningen och utgör också den officiella produktkatalogen.

eXpression är en ständigt nytänkande inkubator, en kreativ utvecklingsmiljö där talanger möts, samarbetar, testar sina idéer och bygger hållbara företag inom konstnärliga, kreativa och kulturella näringar.

Om eXpression Umeås utställare och deras produkter

Namn på produkt: Självbild

Typ av produkt: Spegel

Material: Metall och plexiglas

Beskrivning av produkten + Info om designer: En spegel som ligger bra i handen såväl som på bordet med en form som efterliknar en pöl. En dekorativ detalj i ditt hem som också är praktisk om du vill beundra dig själv på nya platser, hitta gömda ställen på din kropp eller spionera på någon runt hörnet. Designad av Mira Bergh Edenborg, Beckmans designhögskola.

Beskrivning av företaget: Produkten är framtagen under programmet Summer eXpression inom inkubatorn eXpression Umeå.

Instagram: @expressionumea

Designer: Mira Bergh Edenborg

Namn på produkt: Asiab

Typ av produkt: Kvarn

Material: Björk och marmor

Beskrivning av produkten + Info om designer: Kvarnen Asiab (persiska för kvarn) inspireras av de gamla vetekvarnar där säden krossas mellan två stora stenskivor. Produkten är tillverkad av trä och sten, samma material som användes för att bygga äldre tiders kvarnar. Fröna krossas av stenen, medan de malda kryddorna serveras i träskålen.

Beskrivning av företaget: Med ett ben i Umeå, Sverige och det andra i Iran, inspireras företaget av den färgstarka kulturen från Iran och blandar den med den avskalade och lugna skandinaviska stilen.

Instagram: @hiva.designs

Designers: Marzieh Tangestani

Namn på produkt: State of Unbalance

Typ av produkt: Glas

Material: Glas

Beskrivning av produkten + Info om designer: Tillverkade för hand av Glödheta i Umeå. En balansakt som ger spänning och sinnesrörelse åt drinkkvällen; från anspänningen när glaset ställs på bordet och balansen upprätthålls, till dryckens sätt att virvla med dina rörelser. Underlägget Balans fungerar som podium och stöd för glaset Obalans och visar upp det i en skulpturliknande aspekt. Designad av Sebastian de Cabo, Designhögskolan i Umeå.

Beskrivning av företaget: Produkten är framtagen under programmet Summer eXpression inom inkubatorn eXpression Umeå.

Instagram: @expressionumea

Designers: Sebastian de Cabo

Namn på produkt: Kodai

Typ av produkt: Skål

Material: Järn

Beskrivning av produkten + Info om designer: Ett gediget hantverk i järn, traditionellt gjutet på ett anrikt gjuteri. Inspirationen är hämtad från japanska te-skålar på vilka foten är den viktigaste delen. Ta väl hand om den och den varar för evigt! Designad av Anneli Zetterström, Arkitekthögskolan i Umeå.

Beskrivning av företaget: Produkten är framtagen under programmet Summer eXpression inom inkubatorn eXpression Umeå.

Instagram: @expressionumea

Designer: Anneli Zetterström

För mer information

Barbro Renkel, senior affärscoach, eXpression Umeå
barbro.renkel@expressionumea.se
070-555 97 23

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search