MODIST FRÅN UMEÅ TOPP 15 I INTERNATIONELL TÄVLING

 In Nyheter, Press

HATalk Hat Making Competition är en stor årlig modisttävling där deltagarna får i uppgift att skapa en hatt eller huvudbonad utifrån ett givet tema. Utmaningen deltagarna ställdes inför årets tävling var att skapa en hatt eller huvudbonad där jämvikt var en central del i designen. I potten fanns priser motsvarande värde på 45 000 kr, däribland möjligheten att visas upp sina hattar på Official Exhibition of London Hat Week 2019 – World Garden – som arrangeras 3-12 april 2019 på Menier Gallery.

Bland deltagarna återfanns Catharina Carlsson som är verksam i Umeå och har sin studio i Holmsund. Hennes bidrag i tävlingen kallar hon The Balancing Act och är skapad av bland annat halm, spets, siden och pärlor.

Naturen är en viktig inspirationskälla för mig och vi behöver leva i jämvikt med den för att inte förstöra mer än vi redan gjort. För att symbolisera detta i hatten lät jag insekten balansera på hattens brätte berättar Catharina.

För att fastställa vinnarna i tävlingen bedömde juryn kvalitet på utförandet, originalitet i designen och tolkningen av temat. Tävlingen vanns utav modisten Stefania Belfiore från Italien med hennes bidrag Equilart. I hård konkurrens erhöll Umeå-modisten Catharina ett hedersomnämnande från juryn och en topp 15 placering.
2017 kom Catharina tvåa i tävlingen.

Och se Catharinas bidrag i årets tävling, The Balancing Art, här:
https://hatalk.com/2019_comp_entry/catharina-carlsson/

Läs om vinnarna i tävlingen här:
https://hatalk.com/2019-hatalk-hat-making-competition-winners/

Följ gärna eXpression på sociala medier.

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search