NYA INITIATIV FÖR ATT STÖTTA UMEÅS FÖRETAG

 In Nyheter

När vi som samhälle står inför en av de största utmaningarna i modern tid, är det viktigare än någonsin att stötta och hjälpa varandra. I hopp om att inspirera och ge välbehövlig energi har vi plockat ur några guldkorn från den bukett av initiativ vi nästan dagligen kan läsa om. Privatpersoner, organisationer och företag i Umeå hittar ständigt nya lösningar, agerar för kollektivets bästa och visar på ledarskap.

Per och Lars Åkerlund som driver delikatessbutiken Duå i Umeå rustar för mindre besök från gäster utifrån som besöker Umeå, men de ska försöka använda eventuella lugnare stunder till att planera hösten.

”Vi försöker hålla huvudet kallt och fatta kloka långsiktiga beslut. Men förutom att vi håller ned inköpen så satsar vi för fullt för att hålla igång verksamheten precis som vanligt. Vi kommunicerar i nyhetsbrev och sociala medier med våra gäster om alla aktiviteter som vi genomför under våren för att hålla intresset igång. Vi har fantastiska stammisar, tillsammans så ska vi ta oss igenom det här och fortsätta kampen för ett godare Umeå!”

Kontakta Duå via deras facebooksida: https://bit.ly/2Ukacph

 

Umeå Kommun och Företagarna startar en företagsakut, ett initiativ som riktar sig till företag som söker rådgivning i hur de kan minska de ekonomiska konsekvenserna av det nya coronaviruset. Syftet är att öka kunskap om de åtgärder som skapas på nationellt plan och att dela med sig av erfarenheter och kompetens som finns hos Företagarna i Umeå och hos lokala företagsrådgivare.

Företag kan exempelvis få hjälp med hur de praktiskt går tillväga för att ansöka om de stödåtgärder som finns. Eller hur de tar fram handlingsplaner för likviditet, kostnader, intäkter och personal. Företaget behöver inte vara medlem i Företagarna för att få rådgivning.

Läs mer initiativet här: https://bit.ly/2xRXVko

Ett annat fint exempel är Facebookgruppen Supporta ditt Umeå, med artisten Natalie Carrion som initiativtagare, där uppmanas gruppmedlemmar att stötta Umeås näringsliv, bygga broar och hitta samarbeten som kan hjälpa till att hålla staden levande.

Länk till gruppen: https://bit.ly/2IY0C6n
Bilden till vänster är en del av en illustration gjord av Jessica Eriksson

dua-1000x1000
foretagsakuten-1000x1000
jessica-1000x1000
Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search