SISTERS IN LAW TAR SAMARBETEN TILL LOFOTEN

 In Creative Corporation, Nyheter, Våra program

Cole Roberts, en av fotograferna bakom företaget Way up North kontaktade Sisters in Law för att bli publicerad på deras bröllopsblogg. Kontakten utvecklades och blev även ett samarbete och en fotoworkshop med 13 resenärer i Lofoten.

Sisters in Law driver Sveriges största bröllopsblogg vilket lockar stort intresse bland annat från fotografer som vill visa upp sina bilder i marknadsföringssyfte. Det var när Cole Roberts, en av grundarna till Way up North, tagit kontakt med Zanna Metzer, en av grundarna till Sisters in Law som samarbetet mellan företagen initierade och som ledde fram till att fotoworkshopen i Lofoten började ta form.

Tretton resenärer följde med på resan inklusive fotografer, modeller och föreläsare. Syftet med resan var att stärka bröllopsfotografer med kunskap och tips inom fotografi och företagsamhet samt kunna åka hem med en ny portfolio av bilder. Dessutom genererade resan ett nytt nätverk för alla deltagare och bilder även till Ellen Marie Bridal som är Sisters in Laws varumärke med brudklädsel.

Zanna berättar att de byggt större delen av Sisters in Laws verksamhet kring samarbeten med bakgrund att de inte kan vara experter på allt.

– ”Genom att samarbeta kan vi fokusera på det vi är bäst på, samtidigt som vi gynnar andra. Att genomföra fotoworkshopen till Lofoten tillsammans med Way up North var väldigt värdefullt för oss. Utöver ett större och starkare nätverk fick vi även insyn i bröllopstraditioner i länder runt om i Europa samt positiv feedback på våra produkter och vår vision, att förnya bröllopsvärlden” – berättar Zanna.

Zanna berättar även att flera resenärer har hört av sig efter resan för att visa uppskattning och att resan givit dem mycket energi att fortsätta arbeta. Många fotografer har uttryckt intresse för ytterligare en resa och därför är planering för hösten redan i full gång.

Utöver fortsatt samarbete med Way up North fortsätter Sisters in Law att samarbeta med fotografer runt om i världen och inom de närmaste veckorna ska de skicka kjolar till kreativa fotograferingar i bland annat Spanien, Frankrike och Sverige.

Sisters in Laws tre bästa tips för framgångsrika samarbeten

  1. Engagemang från alla parter i samarbetet.
  2. Magkänslan. För Sisters in Law innebär detta enkla saker såsom att komma i tid, svara på mail och personkemi.
  3. Win-win. Att alla får ut någonting av samarbetet och att våga ställa krav på att alla får det.

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search