UMEÅKONSTNÄR I JURYN FÖR UNG SVENSK FORM

 In Nyheter
Linnéa Therese Dimitriou ny jurymedlem i Ung Svensk Form. Fotograf: Alexandra Ellis

Ända sedan 1998 har designutmärkelsen och utställningen Ung Svensk Form visat upp det bästa från den unga designscenen i Sverige. Nu har ansökningsperioden för Ung Svensk Form 2020 öppnat och i juryn finns fyra nya medlemmar.

 Juryn spelar en central roll i Ung Svensk Form. Vi är därför glada över att juryn gemensamt har en otroligt bred designkompetens och att den nu har representanter från hela landet, säger Karin Wiberg, projektledare för Ung Svensk Form.

Nya jurymedlemmar för 2020 är: 

Linnéa Therese Dimitriou – Konstnär och Konstnärlig ledare vid Sliperiet, Umeå universitet.Nike Karlsson– Designer, IKEA,Caroline B. Le Bongoat– Strategisk näringslivsutvecklare & verksamhetsansvarig Design Malmö, Malmö stad ochJohan Deurell– Curator, Röhsska museet.

Vi pratade med Umeå-baserade Linnéa Therese Dimitriou som är en av de nya namnen i juryn för i år.  Linnéa tar med sig erfarenheter från bl.a. eget företagande, konsultuppdrag och akademisk undervisning inom design och visuell kommunikation. Hon är konstnär och sedan 2014 konstnärlig ledare vid Sliperiet i Umeå. 

Jag har följt Ung Svensk Form under åren och det kändes självklart att tacka ja till att sitta med i juryn för 2020. USF är en fantastisk plattform för ’up and coming’ formgivare där experimentlusta och nytänkande premieras. Så jag hoppas verkligen att många kreatörer från vår region tar chansen att söka, säger Linnea Dimitriou. 

Hon fortstätter:

Det kommer bli superintressant att skanna av vad som händer runtom i Sverige, och jag ser även fram emot livliga diskussioner med mina jurykollegor. Personligen vill jag se projekt som är modiga, intelligenta och egensinniga; som har sin grund i och kan ta spjärn mot hantverkskunskap och tradition såväl som en analys av vår samtidskultur för att därifrån överraska och utmana.

Resterande medlemmar i Ung Svensk Form-juryn 2020

Designtävlingen Ung Svensk Form vänder sig till unga formgivare verksamma i Sverige eller svenska medborgare verksamma utomlands. Formgivare som är födda 1983 eller senare är välkomna att söka. Äldre sökande kan delta om de är studerande vid ansökningstillfället.

Ansök till Ung Svensk Form här:  http://ungsvenskform.se/usf-2020/

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search