DE HAR ANTAGITS TILL EXPRESSION, FUTURE RETAIL LAB

 In Future Retail Lab, Nyheter, Okategoriserad, Press

I september 2019 startar acceleratorprogrammet Future Retail Lab. Programmet är en satsning vid eXpression Umeå, företagsinkubatorn som skapar förutsättningar för företagande inom kreativa och kulturella näringar. I Future Retail Lab ska utvalda entreprenörer och ägardrivna bolag fokusera på framtidens hållbara handel tillsammans med branschexperter och forskare.

Under sex månader deltar bolagen i skräddarsydda workshops där syftet är att arbeta aktivt med sin egen tillväxt och affärsutveckling samt utbyta erfarenheter och kunskaper med övriga deltagare.

I arbetet med urvalet av deltagande bolag har gruppens sammansättning bedömts som en viktig aspekt.

-Vi har strävat efter en blandning av bolag från olika genres inom näringen och den grupp som nu inleder programmet till hösten blir en spännande och kraftfull sammansättning av entreprenörer som står inför en variation av möjligheter och utmaningar. Vi har mött modiga, nyfikna och kraftfulla sökanden under urvalsprocessen och vi ser med spänning fram emot hösten. Det kommer bli riktigt bra, säger Annakarin Nyberg, programansvarig vid Future Retail Lab.

Ansökningsperioden sträckte sig från april till mitten av maj och därefter genomfördes intervjuer och urval.

De bolag som har antagits till Future Retail Lab är WorldofBoardGames, Bigaro, Childrens House, Duå, Swedish Beauty Factory, Eljest, Team Scandi, Linné och Grankvist, Pia Stylist, Sisters in Law, H&H samt Kaffefamiljen. Gruppen utgör en kombination av nya entreprenörer och ägardrivna bolag inom handeln.

Programmet Future Retail Lab är en satsning tillsammans med Svensk Handel via Stiftelsen Köpmannaförbundet och delfinansieras även av EU strukturfonder. Hösten 2019 genomförs en pilot i Umeå, för att sedan öppna upp för ett nationellt intag. 

För mer information:

Annakarin Nyberg
programansvarig, Future Retail Lab
annakarin.nyberg@expressionumea.se

eXpression Umeå är en inkubator som stödjer utveckling av idéer och innovationer inom kreativa, konstnärliga och kulturella näringar. Vid eXpression erbjuds en nytänkande miljö för drivna kreatörer som är redo att utveckla sitt entreprenörskap.

Verksamheten inrymmer fyra olika program, Summer eXpression, eXpress, eXpression Creativs samt Future Retail Lab.

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search