fbpx

Innovativa miljöer

Hos oss finns en bred uppsättning teknik för skapande i bild och ljud, från ax till limpa. I Motion Studio, Sound Studio och Media Studio finns den teknik du behöver för att jobba med stillbilder, rörliga bilder och ljud i en professionell miljö med kraftfull utrustning. Film, mjukvaruutveckling, spelutveckling och 3D-modellering är några exempel på hur våra studior kan användas.

I Media Studio kan du arbeta med stillbild, rörlig bild och 3D-modellering till exempelvis filmer, appar och spel. Här finns fem arbetsstationer.

Miljöerna drivs av Curiosum och av deras kunniga tekniker får du hjälp i användningen av programvarorna och maskinerna så du kan skapa prototyper till din egen verksamhet.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor gällande våra miljöer.

FabLab Umeå

FabLab står för Fabrication Laboratory. Det är en öppen verkstad med en rad olika digitala produktions- och prototypmaskiner, till exempel 3D-skrivare, en rad symaskiner för olika ändamål, laserskärare och mjukvara för ritningar och mönster.

3DLab

Verktyg för visualisering, digital tillverkning och utveckling av idéer, prototyper och produkter.

3DLab är en prototypverkstad som används för att skapa idéer och visualiseringar i undervisning, forskning och samverkan mellan företag och Umeå universitet. 

Tillsammans med forskare, lärare och kreatörer utvecklas metoder och verktyg för att använda ”rapid prototyping” och digital produktion i undervisning, forskning, idéutveckling och strategiskt arbete. 

SoftLab

Innovationsverkstad för textilt experimenterande, digitalt mode och kroppsnära teknologi

SoftLab är en prototypverkstad för textiler, kroppsnära teknologi, digital modeproduktion och Internet of Things. Här möts forskare, studenter, konstnärer, entreprenörer och kreatörer för att utforska idéer kopplade till textil och kroppsnära teknologi.

För mer info

Barbro

Renkel

VD