UMEÅ LEDER VÄG – HÅLLER WORKSHOPS NATIONELLT, FÖR HANDELN MED HANDELN

 In Future Retail Lab, Press

I september 2019 startar eXpression Umeås acceleratorprogam Future Retail Lab. Programmet är en satsning vid inkubatorn eXpression Umeå, företagsinkubatorn som skapar förutsättningar för företagande inom kreativa och kulturella näringar. I Future Retail Lab ska man tillsammans med nya entreprenörer och befintliga ägardrivna bolag fokusera på framtidens hållbara handel.

Redan under våren har man tillsammans med starka aktörer som Svensk Handel och Handelsrådet i Sverige, arrangerat workshops i ämnet kompetensförsörjning och digital- och global transformation inom handeln. Arrangemangen har skett i Göteborg och Linköping, och redan den 7 maj bjuder eXpression och Future Retail Lab in handeln i Umeå till en liknande workshop. Där tar man avstamp i att Umeå enligt branschtidningen Markets senaste undersökning har Sveriges bästa stadskärna.

https://www.market.se/nyhet/snabbklattraren-har-finns-sveriges-basta-cityhandel-pagar-en-omstallning

Magnus Ohlsson från företaget We Hunt For Heads har med sin erfarenhet från retail, bland annat som VD, marknads-och försäljningschef hållit inspirationsföreläsningar och drivit lyckade workshops där deltagare i ledande positioner från bl.a. Ellos och H&M tillsammans med mindre aktörer diskuterat framtidens möjligheter och utmaningar. Det har handlat om allt från att bredda kompetensen, varumärkets betydelse, social och miljömässig hållbarhet samt att genomlysa affärsmodeller som inte längre är aktuella.

— Erfarenheterna visar att många av deltagarna ser positivt på framtiden, även om de självklart också vittnar om utmaningar. Vi ser också en begynnande attitydförändring.
Som en av våra deltagare i Göteborg uttryckte sig,

Man kan välja att vara offer för omständigheterna, men jag orkar inte vara offer längre”.

Ett citat som tydligt talar om att vi alla måste vara en del av den resa som pågår inom handeln, inte sitta still och vänta utan själva driva förändringar, säger Annakarin Nyberg, programansvarig vid Future Retail Lab.

Programmet Future Retail Lab är en satsning tillsammans med Svensk Handel via Stiftelsen Köpmannaförbundet och delfinansieras även av EU strukturfonder. Hösten 2019 genomförs en pilot i Umeå, för att sedan öppna upp för ett nationellt intag. Från och med den 15 april kan företag ansöka om att delta i programmet via eXpression.se.

eXpression Umeå är en inkubator som stödjer utvecklig av idéer och innovationer inom kreativa, konstnärliga och kulturella näringar. Vid eXpression erbjuds en nytänkande miljö för drivna kreatörer som är redo att utveckla sitt entreprenörskap. 

 

Kontakt

Annakarin Nyberg,
programansvarig, Future Retail Lab
annakarin.nyberg@expressionumea.se

Anna Wikholm,
affärsutvecklare, Future Retail Lab
anna.wikholm@expressionumea.se

 

 

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search