FEM SNABBA FRÅGOR TILL DESIGN BY BJÖRK SOM SKAPAR MODE FÖR RULLSTOLSBURNA

 In Creative Corporation, News

Möt Karin Björk som vågade satsa på sin affärsidé att skapa designade plagg för rullstolsburna, som är snygga, bekväma och ger trygghet att ta plats i samhället. Karin berättar om sina drivkrafter, vad som är på gång just nu och hur hon ser på framtiden inom sin bransch.

Vad fick dig att våga satsa på företaget?
– Jag har tänkt på det här i många år och bara väntat att någon annan skulle ta den platsen på marknaden. Just innan jag skulle fylla jämnt bestämde jag mig för att köra och förstod att om jag inte testade skulle jag ångra mig när jag blev gammal.

Vad vill du åstadkomma med företaget – något du vill utveckla?
– I stort så är det ”att samhället ska vara mer inkluderande” och för kunderna att de ska kunna ha ett utbud av modeplagg att välja på. De ska kunna känna sig både klädda och snygga, men även trygga, att ta plats i samhället. På så vis vill jag göra skillnad och bidra till att samhället utvecklas åt rätt håll.

Finns det något nytt att berätta för världen – något speciellt på gång? 
– Jag håller på att ta fram ett par nya plagg samt testar nya tyger. De plagg som jag jobbar med nu är en kjol och ett par vidare mer kvinnliga sommarbyxor. Sen kommer det mer…

Hur ser du på framtiden inom din bransch och på vilket sätt vill du vara en del av den om 5 år?
– Branschen behöver uppdateras, även om fler börjar prata om ”mode som ska vara till för alla”. Om fem år vill jag ha en hel kollektion, d v s allt från ytterplagg till festkläder samt lite andra produkter som väskor till exempel. Jag finns också på den internationella marknaden och har en sådan omsättning att jag har anställda.

Vad är ditt tips om man har en affärsidé?
– Våga. Hitta en nisch eller vinkel du är ensam om och våga testa och satsa. Bor du dessutom här i Umeåregionen finns flera aktörer som har i uppdrag att stötta startups inom olika branscher. Allt från Umeå kommun, ALMI och Nyföretagarcentrum till våra företagsinkubatorer – och då särskilt eXpression Umeå som är och har varit oerhört betydelsefull för mig.

» Besök design by björks webbsida

Recent Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search