NYA SÄTT ATT SJUNGA PÅ TILLSAMMANS – THE REAL GROUP LAB FÖRÄNDRAR VÄRLDEN MED KÖRSÅNG

 In Creative Corporation, Press

Den 25 januari är det världspremiär i Umeå, på Folkets Hus och Bildmuseet, för etableringen av ett nytt koncept under rubriken The Real Group Lab. Genom interaktiva workshops och nya metoder får deltagare utforska och utveckla den kreativitet som finns hos varje unik individ och konstellation av människor. Tillsammans med deltagarna utforskar de även kulturens betydelse för att skapa en rättvis, hållbar och fredlig värld. 

The Real Group Lab vill förändra synen på hur vi sjunger i grupp och samtidigt inspirera till en medvetenhet om individens ansvar, både musikaliskt och socialt. Stort fokus ligger på lekfullt och intuitivt skapande och samarbete kring rytm, harmoni och melodi. Roterat musikaliskt initiativ är ett konkret exempel på hur nya sätt att sjunga kan inspirera till nya sätt att se på hur individen kan ta ansvar i sin relation till gruppen och till omgivningen. Genom att sjunga tillsammans kan individer och grupper inspireras till att bidra till en rättvis, hållbar och fredlig värld. Med ”inre tillväxt” påverkar vi på lång sikt det samhälle vi lever i. 

Deltagarna lär sig att sjunga så att det svänger på riktigt, vilket ger ökat självförtroende, trygghet i gruppen och social träning som också ger en intuitiv upplevelse av hur en bättre värld skulle kunna se ut, i smått och stort, menar Peder Karlsson. Vi vet attmänniskor som sjunger och rör på sig mår bättre, vilket också kan ge stora positiva effekter för hela samhället. Med ökad livskvalitet ökar också människors hälsa, till exempel.

Peder Karlsson, en av grundarna till den internationellt verksamma sånggruppen The Real Group, har i drygt 30 år varit yrkesverksam som sångare, artist och konstnärlig ledare i olika sammanhang. Sedan fem år tillbaka är Peder professor i innovativ körledning i Danmark. Efter att ha rest runt hela världen med att konsertera och undervisa, fokuserar Peder idag på att utbilda körledare och körsångare i medskapande sång. Under åren har han sett att det generellt saknas en förståelse inom den europeiska körkulturen för individuella körsångares roll när det gäller hur både klang och rytm skapas som en helhet. 

Att uppleva sång och rytm tillsammans i grupp är stärkande för varje deltagare. Du utvecklar ditt självförtroende, får verktyg att ta musikaliska initiativ och bygger upp en förståelse för ledarskap. Framförallt får du en direktupplevelse av styrkan i att göra något tillsammans i rytm och samklang, ett samarbete utan ord, menar Peder Karlsson. Vi vill ge deltagarna en upplevelse där de får känna hur vi är en del av något större än oss själva; hur vi tar oss närmare en bättre värld. Körsången blir ett mikrokosmos av en värld i balans.

The Real Group Lab är ett initiativ av Peder Karlsson Katarina Henryson och Morten Vinther

För mer information
https://therealgroup.se/lab

Biljetter till världspremiären
https://www.biljettcentrum.com/evenemang/the-real-group-lab-varldspremiar/

Recent Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search