UMEÅDESIGNERN ANNA PARRY HÅLLER NATIONELL WORKSHOP MED SVENSK FORM

 In Creative Corporation, News

Anna Parry, medgrundare av den umeåbaserade internationella designstudion Proto Proto, håller tillsammans med Svensk Form en interaktiv digital workshop för landets medlemmar den 20 maj. Workshopen “Kreativitet i krisen” ska ge kreatörer både verktyg och inspiration att lyfta sig över de rådande omständigheterna och tillsammans utforska nya möjligheter. Budskapet är tydligt: det finns en tid efter coronapandemin och genom att låta det kreativa ta plats kan vi skapa en hållbar framtid.

– Jag hoppas att workshopen ska ge deltagarna en positiv känsla av möjlighet, utan att förringa att många kreatörer drabbats oerhört hårt av krisen, säger Anna Parry, medgrundare av den internationella designstudion Proto Proto. Jag vill visa på glädjen och hoppet som kan komma ur att ta viss kontroll över sina omständigheter och sin framtid. Workshopen ska ge energi och insikt till att kunna identifiera vilka dörrar som öppnats och samtidigt påminna om att kreativitet innebär att både tänka nytt och se möjligheter i förändrade omständigheter.

Även om fokus just nu handlar om att rädda liv, genom heroiska vårdinsatser, och att stötta företag med stödpaket och krishantering, vill initiativet “Kreativitet i krisen” visa på nya möjligheter som uppstått till följd av coronapandemin. Bland annat finns potential till strukturella beteendeförändringar som kan bidra till lösningar i en annan pågående kris, klimatet. Det kan handla om mer distansarbete, ändrade resvanor och ett ökat engagemang inom civilsamhället, men oavsett område måste kreativitet och skaparglädje spela en central roll i utvecklingsarbetet – och för det behövs Sveriges kreatörer.

– Alla goda initiativ som nu sker i samband med Coronakrisen behöver även omsättas med samma stora mått av kreativitet, innovation och nytänkande i arbetet för klimatet. Så låt oss använda detta orons decennium till att lösa våra gemensamma problem med nya hållbara metoder och sätta rätt kurs för framtiden, säger Mats Widbom, VD för Svensk Form.

Samarbetet med Svensk Form är en del av Proto Protos nya satsning, Proto Projects, som fokuserar på kreativa workshops, interaktiva seminarier samt nationella och internationella samarbeten. Proto Protos ledord är empowerment through design, och med det nya initiativet vill designstudion skapa förutsättningar för nya samarbeten och nå längre med sitt budskap.

– Kreativitet är precis den superkraft vi behöver för att skapa en mer jämlik och hållbar framtid. Vi både tror på och jobbar för en rättvis värld, där kvalitet alltid går före kvantitet och den skapande människan är norm. Vi anser att kreativitet måste vara en självklarhet när vi utvecklar alla delar av samhället. Genom Proto Projects hoppas vi kunna etablera fler spännande samarbeten som bidrar till att sprida både kreativitet och handlingskraft, avslutar Anna Parry.

Vad: Interaktiv workshop med Anna Parry, kreatör och medgrundare till designföretaget Proto Proto
Tid
: Onsdag 20 maj kl 09.30-12.00
Plats
: Zoom – länk skickas ut 30 min innan kursens start
Anmälan
: Bli medlem och anmäl dig till workshopen och få mer information genom att maila bodil.hasselgren@svenskform.se.

Just nu får du ett medlemskap i Föreningen Svensk Form för endast 500 kr (ordinarie pris 580 kr) och samtidigt som en första medlemsförmån möjlighet att delta i workshopen.

Om Proto Proto (ENG)

Proto Proto is a design brand driving equal collaborations between artisans and designers around the world. We believe fair design and fair business starts with equality.
Proto Projects is a design consultancy focused on empowering people with design. We engage individuals and groups, across all walks of life, in the power of the design process.

Kontaktuppgifter

Anna Parry, Proto Proto
anna@protoproto.studio

070-677 98 09‬

Mats Widbom, Svensk Form
mats.widbom@svenskform.se

Designstudion Proto Proto är en del av företagsinkubatorn eXpression Umeå.

Recent Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search