FULLSATT NÄR EXPRESSION OCH FUTURE RETAIL LAB BJÖD IN TILL WORKSHOP

 In Future Retail Lab

I september 2019 startar eXpression Umeås acceleratorprogam Future Retail Lab. Programmet är en satsning vid inkubatorn eXpression Umeå, företagsinkubatorn som skapar förutsättningar för företagande inom kreativa och kulturella näringar. I Future Retail Lab ska man tillsammans med nya entreprenörer och befintliga ägaradrivna bolag fokusera på framtidens hållbara handel.

Den 7 maj arrangerade eXpression och Future Retail Lab inspirationsföreläsning och workshop på First Hotel Dragonen. Workshopen var den tredje i ordningen som genomfördes tillsammans med Handelsrådet och föredragshållare var Magnus Ohlsson från We Hunt for Heads.

Tillsammans med lokala handlare, kommun, universitetet och övrigt näringsliv från Umeåregionen diskuterades ämnen som kompetensförsörjning, varumärkets betydelse, social- och miljömässig hållbarhet, samt den digitala och globala transformation som just nu genomsyrar handeln. Workshopen var ett samarrangemang mellan Future Retail Lab och Handelsrådet och arrangörerna var mycket nöjda med såväl uppslutning som deltagarnas engagemang.

Så fantastiskt roligt att se ett sådant engagemang i Umeå! Deltagarantalet var högt och det fördes många och intressanta diskussioner. Bland annat lyftes varumärkets roll som viktigare än någonsin, vikten av att addera nya kompetenser till sin personalstyrka och möjligheter som följer av att samverka över branschgränserna, berättar Annakarin Nyberg, programansvarig vid Future Retail Lab.

Under förmiddagen presenterades också innehållet i acceleratorprogrammets pilot som går av stapeln i Umeå mellan september 2019 och januari 2020. Under våren 2020 öppnar Future Retail Lab upp för nationella ansökningar.

Vi ser att acceleratorprogrammet kommer att fylla en viktig funktion i den omvandling som sker. Nu skapar vi framtidens hållbara handel, säger Anna Wikholm, affärsutvecklare i Future Retail Lab.

Programmet Future Retail Lab är en satsning tillsammans med Svensk Handel via Stiftelsen Köpmannaförbundet och delfinansieras även av EU strukturfonder.

eXpression Umeå är en inkubator som stödjer utvecklig av idéer och innovationer inom kreativa, konstnärliga och kulturella näringar. Vid eXpression erbjuds en nytänkande miljö för drivna kreatörer som är redo att utveckla sitt entreprenörskap.

På omslagsbilden: Veronica Ottosson, Ingrids Underkläder, Helene Bergström och Helene Fredriksson, H&H, Pia Johansson, Pia Stylist,Lars Åkerlund, Duå.

Kontakt:

Annakarin Nyberg,
programansvarig, Future Retail Lab
annakarin.nyberg@expressionumea.se

Anna Wikholm,
affärsutvecklare, Future Retail Lab
anna.wikholm@expressionumea.se

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search