fbpx

Lanserar onlineföreläsning för ekologiskt husbygge

Lanserar onlineföreläsning för ekologiskt husbygge

Laura och Erik Vidje bygger sitt drömhus i Kassjö strax utanför Umeå, ett ekologisk rundbalshus med låg miljöpåverkan. Under projektet som pågått sedan 2014 har de lärt sig mycket om ekologiskt husbygge vilket la grunden till deras gemensamma bolag som nu lanserar en onlineföreläsning för andra som ska bygga ekologiskt.

Miljötrenden fortsätter att växa starkt och såväl företag som privatpersoner strävar efter att minska sin miljömässiga påverkan. Några som tagit fasta på detta är Laura och Erik Vidje som sannerligen brinner för hållbarhet och cirkulär ekonomi. Nu kombinerar de sitt brinnande intresse för hållbarhet med företagande och byggandet av parets nya boende.

Vårt drömhus, som vi bygger själva strax utanför Umeå, är designat för att ha en låg miljöpåverkan och för att nyttja lokala hälsosamma byggmaterial, som trä, lera och halm. Vi började planera projektet 2014, byggandet startade sommaren 2017 och vi flyttar in under 2021 – för oss handlar det om resan och att göra så mycket vi kan själva, berättar Laura Vidje, Grundare och VD för ELVA Hållbara AB.

Laura Vidje
Laura Vidje – Grundare och VD av ELVA Hållbara

Under resans gång har Laura och Erik dokumenterat arbetet väl och materialet har nu paketerats i en onlineföreläsning som ska hjälpa andra människor som vill bygga ekologiskt – något de själva gärna tagit del av innan de började sitt projekt.

Onlineföreläsningen beskriver allt från övergripande tankar till detaljerande lösningar de valt i bygget och passar således människor som vill ta sig an sitt eget byggprojekt, smått eller stort.

Stort intresse för ekologisk byggande

Onlineföreläsningen om ekologiskt byggande lanserades tidigare idag 29 mars 2021 och företagets webbshop har redan flera betalande kunder för föreläsningen. Kundernas respons är entydigt positiv och välkomnar verkligen den här typen av föreläsning.

Superspännande! Vi satt som klistrade och fick pausa flera gånger för att få till oss allt i den faktaspäckade videon. I självbyggeri tar informationssökande och planering så stor del av tiden, och därför är en video som denna en ovärderligt värdefull start på vägen. Involverande, informerande och inspirerande! Vi längtar redan efter mer fördjupande videos – Andrea & Jonathan, Tinyhouse-byggare Minihusnu

Laura och Erik deltar under våren i eXpressions förinkubatorsprogram eXpress.

Länkar

Se onlineföreläsningen här, https://www.elvahallbara.se/butik/video/

Filmer från onlineföreläsningen: https://vimeo.com/user136603999

Superkreatören Anna Parry i Kill Your Darlings Podcast

Nyheter

Besöksnäringen utmanas och utvecklas

Long read

Jonas är IT-konsulten med en kreativ ådra

Nyheter

Säg hej till arkitekterna Grönlund Karlsson

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.