fbpx
cropped-artboard-1-100.jpg

Turborilla wins cultural and creative business of the year award

Turborilla wins cultural and creative business of the year award

Under Umeågalan den 23 mars korades spelföretaget Turborilla till årets kulturella och kreativa företag – i stark konkurrens från Facit Bar och Mat & Event Umeå. Priset delas ut av eXpression Umeå och Umeå Creative Industry Association.

Jag är så otroligt stolt över mina kollegor som sett till att vi vunnit det här priset och att vi försöker gå i bräschen i spelbranschen, säger Therese Hiltunen från Turborilla.

Turborilla är den andra vinnaren av årets kulturella och kreativa företag. Första gången priset delades ut vann Random Bastards/Storspoven.

Vinnarmotiveringen:

”Företaget har gått från att vara en underdog till att ha etablerat sig som en världsaktör inom sin nisch. Tack vare att plocka in användarna i designprocessen har företagets produkter blivit en självklar del av många actionsport-entusiasters liv världen över. Med en engagerad vd i spetsen jobbar man aktivt för att lyfta Umeå och norra Sverige som ett viktigt nav för spelutveckling, samtidigt som de driver processen för en mer jämställd bransch.”

News

The students' questions became the visual identity of the exhibition.

News

Join us during Umeå Design Week 2023

News

Social media workshop - part of Creatives 

News

They launch sustainable fashion festival  

sign up for our newsletter

Fashion, architecture or design? Enter your email address and preferences and you'll be notified when a new post matches your interests.