fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Turborilla vinner årets kulturella och kreativa företag

Turborilla vinner årets kulturella och kreativa företag

Under Umeågalan den 23 mars korades spelföretaget Turborilla till årets kulturella och kreativa företag – i stark konkurrens från Facit Bar och Mat & Event Umeå. Priset delas ut av eXpression Umeå och Umeå Creative Industry Association.

Jag är så otroligt stolt över mina kollegor som sett till att vi vunnit det här priset och att vi försöker gå i bräschen i spelbranschen, säger Therese Hiltunen från Turborilla.

Turborilla är den andra vinnaren av årets kulturella och kreativa företag. Första gången priset delades ut vann Random Bastards/Storspoven.

Vinnarmotiveringen:

”Företaget har gått från att vara en underdog till att ha etablerat sig som en världsaktör inom sin nisch. Tack vare att plocka in användarna i designprocessen har företagets produkter blivit en självklar del av många actionsport-entusiasters liv världen över. Med en engagerad vd i spetsen jobbar man aktivt för att lyfta Umeå och norra Sverige som ett viktigt nav för spelutveckling, samtidigt som de driver processen för en mer jämställd bransch.”

Nyheter

Studenternas frågor blev utställningens visuella identitet

Nyheter

Häng med under Umeå Design Week 2023

Nyheter

Workshop i sociala medier – en del av Creatives 

Nyheter

De startar festival för hållbart mode  

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.