fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

MIMIK vinner stipendium med innovation för hållbar klädprovning

MIMIK vinner stipendium med innovation för hållbar klädprovning

MIMIK har utsetts till vinnare av den prestigefyllda NEST-pitchtävlingen för 2024 och tilldelats ett stipendium på 75.000 kronor från TEKO, branschorganisationen för svensk textil. Bolaget, som specialiserar sig på digital provning av kläder genom användargenererade digitala kloner, siktar på att revolutionera modebranschen genom att minska returer och öka hållbarheten i konsumentköp.

MIMIK har utvecklat en plattform där kunder kan skapa en personlig digital avatar via mobil 3D-scanning. Denna teknologi tillåter användare att se hur kläder kommer att passa på deras unika kroppsform innan köp, vilket ger bättre storleksrekommendationer och en visuell guide för passform. Genom att förbättra kundens köpupplevelse hoppas MIMIK minska kostsamma returer och bidra till en minskad miljöpåverkan från överkonsumtion.

Att få erkännande genom denna vinst är otroligt viktigt för oss. Det bekräftar att vi är på rätt väg och ger oss de resurser vi behöver för att fortsätta utveckla vår teknologi, säger Helen Silvander, grundare av MIMIK, efter att ha mottagit priset på Habit Impact Day i Stockholm.

NEST-programmet som syftar till att stödja nya entreprenörer inom hållbar textilindustri, har varit en viktig del i MIMIKs utveckling, erbjöd inte bara finansiellt stöd utan också tillgång till värdefull expertis, rådgivning och ett brett nätverk.

Det har varit sjukt kul att ta del av och följa MIMIK under programmet och de är minst sagt värdiga vinnare. De är ett bra exempel på hur innovation och kreativitet kan gå hand i hand för att skapa hållbara lösningar inom modeindustrin. Genom att stötta företag som MIMIK hjälper vi till att forma en mer hållbar framtid för textilbranschen, säger Per Vågebrant, jurymedlem i NEST och coach från eXpression Umeå.

Initiativet NEST är ett nationellt initiativ som startades 2021 av Borås INK, eXpression Umeå, Xplot i Lund och STING i Stockholmhar. NEST har snabbt blivit en central plattform för att uppmuntra och utveckla hållbara lösningar inom modeindustrin. Med partners som Textilhögskolan i Borås och flera ledande svenska modevarumärken, fortsätter NEST att spela en avgörande roll för framtidens hållbara textilindustri.

Nyheter

Lyckopodden signar med streamingjätte

Nyheter

Se resultaten från Prototype Week 2024

Nyheter

Innovation Boot Camp 2024: Teknik & Kreativitet

Long read

Gustav Skoogh gör mer plats för allt

signa upp för vårt nyhetsbrev