Pressrum

Här hittar du eXpression Umeås senaste pressmeddelanden, länkar till vår grafiska profil samt kontaktuppgifter till pressansvariga. 

eXpression Umeå är en företagsinkubator som möjliggör utveckling av drivna kreatörer med idéer, innovationer eller företag inom de konstnärliga, kulturella och kreativa näringarna. Vi erbjuder effektiva och nytänkande metoder, en kreativ coworkingmiljö och prototyplabb i världsklass. Tillsammans visar de kreativa näringarna vägen till framtidens hållbara tillväxt – creative minds unite

Emil

Hägglund

Affärscoach, Programansvarig eXpress

Rivia

Oliveira

Kommunikationsansvarig

Pressmeddelanden

22 February, 2021
Uppmärksammat affärsutvecklingsprogram utökar upptagningsområdet i samarbete norrlandskommuner
7 January, 2021
Ny kunskapsutveckling i spåren av Coronapandemin
10 November, 2020
Barbro Renkel tillförordnas som ny vd för eXpression Umeå
5 October, 2020
Rivia Oliveira – ny topprekrytering till eXpression Umeå
Deltagarna i eXpression Design i Umeå 2020-2021
25 September, 2020
Programstart av eXpression Design i Umeå
24 September, 2020
Umeåpionjärer växlar upp i utforskandet av handel- och stadsutveckling

2 days ago

Expression Umeå

Nu på onsdag får vi ta del av entreprenörerna Moa Gahlin, vd för modebutiken Bigaro, och Johan Hallberg, vd för gårdsbutiken och caféet Eljest, i ett livesänt samtal om hur förändrade förutsättningar under coronapandemin skapat nya affärsmöjligheter.

Ta del av lärdomar, inspiration och reflektioner från entreprenörer som ständigt utmanar sig själva för att finna kreativa lösningar.

Samtalet leds av Annakarin Nyberg, programansvarig Expression Future Retail Lab och livestreamas här!

View on Facebook

5 days ago

Expression Umeå

Alicia, Victor, Björn och Victor driver startupföretaget Urban Culture är det senaste tillskottet i eXpressions inkubator.

Företaget som utvecklar hydroponiska och autonoma odlingssystem med syftet att möjliggöra att grödor odlas där de konsumeras, med minimal mänsklig arbetskraft hoppas kunna ta fram en vidareutvecklad MVP i närtid.

– "Urban Culture utvecklar hydroponiska och autonoma odlingssystem med syftet att möjliggöra att grödor odlas där de konsumeras, med minimal mänsklig arbetskraft.
Under sommaren byggde vi en första prototyp men nu, när vi har Victor Andersson som teknisk designer och tillgång till prototyplabben hos eXpression, planerar vi inför produktionen av en vidareutvecklad MVP. Om allt går som tänkt ska denna testas mot våra första kunder, sk. Early Adopters, för att få insikter kring den tekniska designen samt kring hur systemet fungerar i praktiken." -Alicia Mathilda From

Varmt välkomna till eXpression! 🤩

View on Facebook

2 weeks ago

Expression Umeå

Ärofyllt stipendium till Umeåkreatörer 🥳

Projektet är ett samarbete mellan illustratören Frida Hammar och skribenten och poddskaparen Erica Dahlgren. Stipendiet möjliggör för kreatörerna att arbeta fram en ny barnbok som belyser processen från konflikt, försoning och acceptans som kan uppstå när ett yngre syskon börjar testa ord gentemot ett äldre syskon och tålamodet till slut tryter.

Grunden till projektet kommer från en text Erika tidigare skrivit som nu ska omarbetas till bokform. En central del i arbete för kreatörerna blir att väga vilka delar som bäst förklaras genom Fridas illustrationer och vilka delar som ska förbli i textform.

Boken förväntas vara klar i oktober 2021.

Stort grattis och lycka till! 🌟

View on Facebook

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.