fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Designtorget och eXpression Umeå stöttar unga formgivare

Designtorget och eXpression Umeå stöttar unga formgivare

För tredje året förlänger marknadsplatsen Designtorget och eXpression Umeå sitt samarbete som gör det möjligt för unga formgivare att förverkliga idéer och introducera sig på en marknad. Deltagarna i Summer eXpression kommer till hösten få möjlighet att sälja sina produkter via Designtorgets kanaler och längst vägen ta del av expertis och erfarenheter.

Vi har en strävan att faktiskt göra skillnad för svensk design och vara en hävstång för unga formgivare genom att vara en aktiv och engagerad part i designsveriges utveckling. Därav känns samarbetet med eXpression Umeå som en självklarhet för oss. Nu ser vi fram emot höstens lansering av studenternas produkter, säger Malin Wåhlström, inköpschef Designtorget.

Designtorget är en digital och fysisk marknadsplats som säljer och marknadsför noga utvalda produkter till personer som uppskattar unik formgivning och värdesätter kvalitet. Likt eXpression Umeå har de en tydlig strategi att lyfta fram unga formgivare, vilket är grunden till samarbetet.

Designtorget är en uppskattad samverkanspartner. Att vi får möjlighet att ge unga formgivare exponering och expertis är otroligt värdefullt. En viktig del av vårt uppdrag är att synliggöra talanger från vår region och stötta dem i deras resa att utveckla sin affärsmässighet och marknadskraft. I och med samarbetet med Designtorget får vi en naturlig plattform för det arbetet, konstaterar Barbro Renkel, vd vid eXpression Umeå, som också ansvarar för sommarprogrammet.

Till hösten kommer deltagarna i programmet Summer eXpression presentera sina produkter – som tagits fram i nära samarbete med lokala tillverkare i Västerbotten. Därefter kommer de att finnas till försäljning i en av Designtorgets butiker i Stockholm samt via deras digitala kanaler.

Information om Summer eXpression:

Summer eXpression är eXpression Umeås sommarprogram som riktar sig till studenter inom estetiska utbildningar. Programmet fokuserar på formgivning av bruksföremål och ger deltagarna stöd och experthjälp från skiss, via prototypande till en småskaligproduktion och försäljning.

Vill du veta mer?

Barbro Renkel
Barbro.renkel@expressionumea.se4
070-555 97 23

» Besök Designtorgets hemsida

Foto Barbro (t v): Bea Holmberg
Foto Malin (t h): Designtorget

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev