fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Företag hos eXpression

Hem / Företag / Turbulent Phosphila
Produkten Turbulent Phosphila

Turbulent Phosphila

Larvmatta är en hyllning till vår fantastiska natur, till den biologiska mångfald vi står inför att bevara. Under det senaste året har jag utforskat mott, svärmare, nattflyn, fjärilar och dess larver. Resultatet är storskaliga handtuftade och skulpterade malar och fjärilar i ull som berättar historier om domesticerade, rödlistade och nära utdöda arter. 

I mattan möter vi larven Turbulent Phosphila. En larv som använder färg och mönster för att distrahera och förvirra potentiella rovdjur. Vilken ände är huvudet egentligen? Larvens svansände är tydligt mönstrad och svullen och ser mycket mer ut som ett huvud än det verkliga huvudet gör! De bor och äter i stora kluster där deras svartvita ränder är desorienterande och drar ögat bort från en individ. Dessutom varnar deras gula bukar om att de är giftiga, eller åtminstone vill få oss att tro det. 

Med en spännande formgivning av sina grafiska linjer och prickar blir den det naturliga blickfånget i vilket rum som helst. 

Om formgivaren

Som barn intresserade jag mycket mig för fjärilar, maskar och insekter. Jag undersökte dem och fascinerades över deras intensiva färger, former och texturer. Det är fint att i det här projektet få återvända, och på nytt utforska dessa insekter i en hantverksteknik.

I mitt konstnärskap drivs jag av att hitta de där spännande mötena. Det kan vara intressanta dialoger mellan olika material, den spännande kombinationen med olika hantverkstekniker eller möten på en mer konceptuell nivå. Genom skapande utforskar jag min inre värld, och det som är viktigt för mig. Att skapa är mitt sätt att uttrycka mig. Jag inspireras av skickliga hantverkare och i perioder arbetar jag i olika material. Det finns alltid en strävan att bli bättre på det jag gör, en lite manisk ådra att förfina teknik och uttryck. Absolut bäst mår jag är i nyförälskelsefasen av en ny hantverksteknik!

Sara Rylander
Sara Rylander

Fakta

Namn på produkt: Turbulent Phosphila 
Tillverkning och design: Sara Rylander
Material: 100 % Ull
Teknik: Handtuftning 
Pris: Kontakta Sara för offert

Inlägg om företaget

Övriga företag

Ängsfälla

Ängsfälla, en flerdimensionell inredningsdetalj för växter som inspirerar till skapande och gör det möjligt att spara dina blomsterminnen.

DC SciArt

Illustrationer som gör vetenskap förståeligt.

Design by Björk

Designar och säljer trendiga och praktiska kläder till rullstolsburna där funktion och hållbarhet är i fokus. Kläder som sitter när du sitter.

Kaaos Kaamos

Multikulturell nycirkus med föreställningar och akademiverksamhet.

M en Place

M en place erbjuder strategisk affärsutveckling inom hospitality.

Magda Andersson

Artist och låtskrivare som skapar pop på svenska med rötterna i vistraditionen.

Miss Princified

Vokalist, låtskrivare och musicpreneur med stor kärlek till Prince.

MoMotion

Gör information vacker och rolig genom animerade filmer.

MURAL Arkitektur

MURAL arkitektur är ett arkitekt & designkontor som kombinerar funktionell och modern arkitektonisk gestaltning med lekfulla designprojekt.

Peripheral Works

Byrå inom arkitektur och varumärkesformgivning med bas i Umeå och Norrland som huvudsaklig målgrupp.

Umeå Today

Nyheter om Umeå genom flera medier på engelska och svenska.
Senaste artiklar
De ställer ut på Formex (2)
Formgivare ställer ut på efterlängtad mässa
Daria Chrobok och hennes hund Buffy
LinkedIn blev illustratörens nya plattform för samarbeten
Namnlös design (5)
Över 800 000 kr till entreprenörer i inkubatorn