fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Frida Wimelius förstärker eXpression Umeå

Frida Wimelius förstärker eXpression Umeå

Frida Wimelius tidigare regionchef hos Ung Företagsamhet Västerbotten tillträder rollen som projektledare och coach hos oss på eXpression efter årsskiftet. Frida ska bland annat driva och utveckla en samverkansplattform där kreativa och kulturella företag möter industrin.   

Det känns inspirerande att bli en del av teamet på eXpression. Att vi tillsammans ska ge bästa tänkbara förutsättningar för kreativa och kulturella företag, så att de utvecklas till sin fulla potential, säger Frida Wimelius

I Fridas uppdrag ingår bland annat att hitta samarbeten mellan de kreativa och kulturella branscherna och industrin genom en ny samverkansplattform: 

Jag ser intressanta utvecklingsmöjligheter i de uppdrag jag ska fokusera på genom att hitta goda affärer för samverkan med industrin, samt att ge kvinnor förutsättningar till den finansiering de har behov av, fortsätter Frida Wimelius

Frida Wimelius drev tillsammans med Filippa Rådin Umeås välkända och prisade klädbutik Kii under 17 år. Hon har sedan dess arbetat som regionchef för Ung Företagsamhet där hon jobbat med att utveckla ungas entreprenörskap i Västerbotten.  

Frida tillträder rollen som projektledare och den 8 januari. I tjänsten ingår även att stötta företagen som affärscoach och utveckla arbetet med jämställd finansiering och sponsorskap. 

Frida kommer in med ett starkt driv och stort nätverk. Med sin kompetens blir hon en viktig resurs i teamet, speciellt hennes förmåga att utveckla nya projekt och bidra med nya perspektiv, säger Barbro Renkel, VD, eXpression Umeå 

 
För mer information, kontakta:  
Frida Wimelius  
070-761 74 11 

Om eXpression Umeå: 
eXpression Umeå stöttar närmare 100 entreprenörer varje år och är en av Sveriges ledande inkubatorer för kulturella och kreativa företag. De erbjuder affärsutveckling som innefattar tre tydliga erbjudanden: individuell coachning, workshops med experter och ett kreativt community.   

eXpression Umeå ägs av Umeå universitet Holding AB och Umeå Kommunföretag Aktiebolag. Umeå Kommunföretag är moderbolag för Umeå kommuns samtliga aktiebolag.  

Barbro Renkel, VD, eXpression Umeå   
barbro.renkel@expressionumea.se  
www.expressionumea.se 

Foto: Evelina Rönnbäck 

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev