fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Har du en affärsidé inom hållbart mode?

Har du en affärsidé inom hållbart mode?

I så fall har du hamnat helt rätt – världen behöver den! Nu har du chansen att få stöttning av projektet NEST för att utveckla din idé på ett bootcamp i Stockholm den 16-17 mars. Ansök idag! 

NEST Bootcamp består av två intensiva dagar med workshops, föreläsningar och nätverkande. Dessutom ingår en middag där partners, näringsliv och andra inspiratörer inom svenskt mode medverkar för att diskutera hur vi tillsammans kan ställa om textil- och modeindustrin till att bli mer hållbar.

Ansökan öppnar idag, den 7 december.

Vi behöver så många smarta människor som möjligt för att bidra till förändring i allt från logistik till produktion och design. Hela kedjan måste drastiskt innoveras. Med det sagt vill vi att du som sitter med en idé som på något sätt touchar någon del i kedjan kommer in med din ansökan till NEST, säger Per Vågebrant, affärsutvecklare och ansvarig för NEST vid eXpression Umeå.

NEST bootcamp vänder sig till dig som har en affärsidé som på något sätt kan bidra till att ställa om textilindustrin till att bli mer hållbar – allt från skapande av nya material eller hållbara infärgningstekniker till logistiklösningar för retail och insamling av textilier som inte längre används.

Textilbranchen är en branch med extemt stort avtryck på vår globala miljö, den står för 10% av de globala utsläppen av växthusgaser. Uppemot 90 miljoner ton avfall skapas och 80 miljarder kubikmeter vatten förbrukas varje år för att producera enbart kläder. En förändring är inte bara önskvärd, utan helt nödvändig för vår planets överlevnad. Alarmistiskt? Ja, och det är här du kommer in, säger Per Vågebrent.

Startups och entreprenörer som deltar på bootcamp kan sedan ansöka för att få kostnadsfri affärsutveckling som förberedning inför NEST pitchfinal där utvalda bolag får chansen att pitcha för en namnkunnig jury. Vinnaren tilldelas ett stipendie på 75 000 kr från TEKO.

Nyheter

De kan bli årets kulturella och kreativa företag

Formgivare utvalda i Design Talents till Formex

Nyheter

Crowdfunding ledde till nytt album och musikvideo

Nyheter

Entreprenörer på väg mot internationella satsningar

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.