fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Kreatörer från Umeå deltar under NEST bootcamp 

Kreatörer från Umeå deltar under NEST bootcamp 

Under dagarna 16 – 17 mars arrangerar NEST Sweden ett bootcamp där över 40 företag med affärsidéer inom mode- och textilbranschen från hela Sverige möts upp. Tre av dessa är entreprenörerna och kreatörerna Linn Backman, Karin Björk och Marika Nyman från Umeå. De kommer under två intensiva dagar delta i workshops, nätverka och lyssna till inspirerande föreläsningar.  

  • Jag känner mig stolt över att vi har tre bolag från Umeå med i NEST bootcamp 2023, ett tecken på att det vi gör tillsammans ger bolagen en riktning och vilja att ta sig framåt på ett hållbart sätt, säger Per Vågebrant, coach vid eXpression och NEST.  

Linn Backman, som är en av de som ska delta under NEST bootcamp, driver RELINNDESIGN där hon skapar mode av textila restmaterial. Hon sammankopplar textilforskning med mode och textildesign för en cirkulär omställning och ett mer hållbart och cirkulärt mode.  

  • Jag tycker det ska bli spännande att delta i NEST med RELINNDESIGN, i synnerhet på en plattform som lyfter mode och textilfrågor. Jag tror att det kommer ge mig ett ännu större nätverk, inspiration och möjlighet att bidra med min kreativitet och kunskap. En möjlighet att nå ut med mitt budskap: Remake Fashion Great Again – att skapa mode av textila restmaterial, säger Linn Backman Hallberg. 

Karin björk som också deltar under NEST bootcamp driver företaget Design by björk och hon designar och säljer adaptivt mode till personer som är rullstolsburna med funktion och hållbarhet i fokus.  

  • Det känns riktigt kul att vara med i ett sådant sammanhang. Jag ser fram emot att få ta del av föreläsningarna och att kunna knyta nya kontakter. Så klart hittar jag gärna nya samarbeten och får nya idéer för att kunna utveckla mitt företag så hållbart som möjligt, säger Karin Björk. 

Marika Nyman tar även hon plats under NEST bootcamp. Marika designar uttrycksfullt och relevant mode för en långsam garderob. Utgångspunkten är digital design och textiltryck utifrån bilder, upplevelser och historier som kan bjuda in till samtal och oväntade möten. 

  • Jag är i uppstartsfasen med mitt företag inom slow fashion, så det är bästa tänkbara tajming att få delta i NEST Bootcamp! Inte minst ser jag fram emot att få mer branschkunskap, knyta nya kontakter och utbyta tankar och idéer som inspirerar och utvecklar oss alla, säger Marika Nyman. 

NEST Bootcamp är första steget i katapultprogrammet NEST, därefter kan deltagande entreprenörer ansöka om fortsatt affärscoachning och chans att delta i den avslutande pitchfinalen där vinnaren tilldelas ett stipendie på 75 000 kr från TEKO.   

Linn Backman, Karin Björk och Marika Nyman har alla tre anknytning till eXpression Umeå. Just nu går Linn Backman Kulturarvsprogrammet – ett program drivet av eXpression och RISE i samarbete med Västerbottensmuseum. Karin Björk har suttit i inkubatorn och är numer eXpressionalumn. Marika Nyman gick eXpressions förinkubatorsprogram eXpress hösten 2022. 

NEST är skapat av inkubatorerna Borås INK, Sting, X-Plot och eXpression Umeå. 

Nyheter

De ska göra Umeå mer inkluderande och tryggt

Nyheter

Ta din idé till ett hållbart företag i höst

Nyheter

Nytt projekt med fokus på kulturarv och cirkulära affärsmodeller

Nyheter

De vinner The Golden Seed Award vid Designhögskolan i Umeå

signa upp för vårt nyhetsbrev