fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Mini och planeten leder väg för stor modekedja

Mini och planeten leder väg för stor modekedja

För snart två år sedan slog Mini och planeten upp dörrarna till sin butik i centrala Örnsköldsvik. Med sin cirkulära affärsmodell som innebär att sälja begagnade barnkläder mot ersättning till tidigare ägare, leder Mini och planeten nu väg för en etablerad modekedja.

Under föregående vecka gick Lindex ut med nyheten om att de etablerar en Pop-up butik för begagnade babykläder i Göteborg. De lyfter därmed att second-hand har fått en alltmer betydande roll. För Lindex är affärsmodellen densamma som Mini och Planeten byggt sin verksamhet kring i Örnsköldsvik. Det vill säga, att de tidigare ägarna får en ersättning för de plagg de lämnar in och som sedan säljs vidare.

Att se att vår tanke kring en cirkulär affärsmodell tas vidare hos ett stort företag känns naturligtvis smickrande. För vår del handlar det om att bidra till en mer hållbar konsumtion där kläder används hela sin livslängd och inte bara under de korta perioder som de passar för den första ägaren, säger Anna Söderström som tillsammans med sin make Martin Söderström driver Mini och Planeten.

Mini och planeten etablerades i Örnsköldsvik redan 2020 och har sedan årsskiftet en ny lokalisering i större lokaler i närheten av Paradisbadet.

Vår nya lokalisering har inneburit en möjlighet för oss att utöka vår verksamhet med än mer kläder för barn i åldrarna 0-12 år med mängder av välkända märken från t ex Polarn o. Pyret, Mini Rodini och Lindex. Nu erbjuder vi dessutom en helhet mot barnfamiljer i form av exepelvis barnvagnar, leksaker och barnböcker, fortsätter Anna Söderström.

I Örnsköldsvik i hjärtat av Höga Kusten finns ett 20-tal mindre butiker samt flertalet större handelskedjor. Mini och planeten är definitivt en av de unika butikerna som återfinns i staden och med sitt unika koncept är de väl värda ett besök. Mini och Planeten deltog i eXpressions acceleratorprogram Future Retail Lab 2021-2022 och hos Mini och planeten arbetar också Ulrika Edholm (Bosse och Ester) som tidigare varit en del av eXpression Umeås inkubatorsprogram.

Fakta

Mini och planeten Lasarettsgatan 18B, Örnsköldsvik

Second hand-butik med utvalda barnkläder i strl 0-12 år, leksaker och barnvagnar mm. I dagsläget ca 320 st inlämnande familjer från främst Örnsköldsvik, Umeå och Stockholm men även övriga delar av landet.

Instagram @miniochplaneten

Hemsida minioplaneten.se

Nyheter

Umeåentreprenör vinner SKAPA-pris

Nyheter

Ny affärscoach med fokus på mode och e-handel

Nyheter

Normbrytande modedesigner satsar internationellt

Nyheter

Erfarenhetsutbyte i Norrbotten

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.