UMEÅKOLLEKTIVET RANDOM BASTARDS I BRETT SAMARBETE – SLÄPPER NY MUSKVIDEO OCH MERCH INSPIRERAD AV SEOULRESA

 In News

I själ och hjärta är Random Bastards ett gäng som älskar samarbeten – vilket deras senaste släpp, musikvideon ”Skateboardlåten”, är ett praktexempel på. När Umeåkollektivet fick möjlighet att via eXpressions internationaliseringssatsning åka till Seoul i vintras föddes idén om att kombinera två stora passioner – skateboard och musik. Idag släpps resultatetYoutube och naturligtvis har en rad kreatörer bidragit – bland annat Alexander Juneblad, John Sandin, Isak Lundberg och Marian Dembkiewicz. 

– Jag fick möjlighet att bjuda med en handfull skateboardåkare som länge varit del av vårt kreativa kollektiv Random Bastards på resan till Seoul. Vi bestämde oss för att både göra en kortare skateboardfilm och en musikvideo, något som under processen flöt ihop till en kombination, säger Erik Hörstedt, grundare av kolletivet Random Bastards och Storspoven AB. 

Med på resan var totalt sex personer inklusive huvudfilmaren John Sandin och fotografen Isak Lundberg (som tagit bilderna i artikeln) – dessutom är flera av plaggen som syns i videon designade av Marian Dembkiewicz.  

– Vi färdigställde en relativt klar version av ”Skateboardlåten” ganska snabbt, producerad av PreGame från Åland och Alexander Juneblad från Umeå. Låten blev utgångspunkten för bildmanus till den huvudsakliga produktionen som släpps idag, säger Erik. 

Umeåkreatörerna filmade och åkte skateboard varje dag i den gigantiska staden Seoul, Sydkoreas huvudstad. Genom kontakter med bland annat lokala åkare, butiker och via Instagram hittades bra ställen att åka skateboard på och samla material till videon.  

– Resan blev en succé. På cirka nio åk- och filmdagar fick vi ihop massor av bra material, alla medverkande trivdes och var på gott humör. Vi fick uppleva många intressanta möten med koreanska människor som var otroligt trevliga, vänliga och hjälpsamma. Det var magiskt att äta så många nya och goda maträtter, se all fantastisk natur och samtidigt sprida ordet om vårt kollektiv, avslutar Erik. 

Seoulresenärerna inspirerades stort av stadens formspråk, design och arkitektur, vilket ligger till grund för den merchandise som släpps i samband med musikvideon. Fortsatta samarbeten med Sydkorea kommer att utvecklas. 

Se musikvideon ”Skateboardlåten” här och besök Random Bastards hemsida för mer info. 

Foto: Isak Lundberg

*** 

eXpression Umeå gör en stor satsning för kreativa näringars etablering på den internationella marknaden. Inkubatorn bygger tillsammans med tung expertis upp resurser för finansiering, internationell affärsutveckling, tillgång till branschspecifika nätverk och samarbeten, stöd i form av immaterialrätt, varumärkesskydd, patent och IPR i ett internationellt varumärkesbyggande. 

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search