EXPRESSION OCH FUTURE RETAIL LAB I DIALOG OM FORSKNINGS- OCH INNOVATIONSPROPOSITION

 In Future Retail Lab, Nyheter

Den 8 maj bjöd Handelsrådet in företag, akademiker, branschrepresentanter och myndigheter till en workshop med syfte att boosta handeln, identifiera gemensamma utvecklingsbehov och i förlängningen, bidra till en kommande forsknings- och innovationsproposition.

Från Umeå universitet, eXpression och Future Retail Lab deltog Elin Nilsson, forskare vid Handelshögskolan.

Dagen bjöd på bra diskussioner om bland annat framtidens konsumenter, sömlös handel och hur vi kan skapa en framtida handel som både är hållbar och lönsam. Vi tydliggjorde också tillsammans att det behövs mer resurser för forskning, säger Elin Nilsson.

År 2020 avser regeringen lägga fram en forsknings- och innovationsproposition för Sverige och Handelsrådet har fått möjlighet att framföra sina perspektiv. I praktiken innebär det en möjlighet att vara med och påverka forskningsinriktningen.

Elin Nilsson, forskare vid Umeå universitet, deltar i kunskapsutvecklingen kring eXpressions accelratorprogram Future Retail Lab. Programmet är en nationell accelerator som tar sig an frågor om framtidens hållbara handel tillsammans med befintliga ägardrivna bolag och nya entreprenörer.

Future Retail Lab finansieras av Svensk Handel via Stiftelsen Köpmannaförbundet och delfinansieras även av EU strukturfonder och etableras vid eXpression – företagsinkubatorn för kulturella och kreativa näringar.

 

 

 

 

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search