fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

EXPRESSION UMEÅ TILLBAKA PÅ KONSTNÄRLIGT CAMPUS

EXPRESSION UMEÅ TILLBAKA PÅ KONSTNÄRLIGT CAMPUS

Nu har eXpression Umeå tillsammans med alla kreatörer och bolag flyttat tillbaka till Konstnärligt campus.

Efter ett år på Tullkammaren har eXpression Umeå nu flyttat tillbaka till nyrenoverade lokaler på Konstnärligt campus. Platsen öppnar upp för mer samarbeten genom närhet till studenter, forskare och lärare på Designhögskolan, Konsthögskolan och Arkitekthögskolan och uppgraderade och större verkstäder och studios för digital produktion.

Vi är nu tillbaka i våra fantastiska lokaler i Curiosum och campus för de konstnärliga verksamheterna där vi och våra entreprenörer får en nära tillgång till prototyplabb och studios för sitt skapande. Här utvecklas företag inom design, arkitektur, konst, mode, musik, film och media i ett starkt community som kännetecknar eXpression som företagsinkubator, säger Marlene Johansson, VD, eXpression Umeå.

Konstnärligt campus är beläget vid Umeälven, nära centrala Umeå, och är en kreativ och inspirerande miljö för utbildningar inom arkitektur, design och konst. Här ligger även universitetets eget museum – Bildmuseet samt det nybildade Curiosum med verkstäder och en ny domteatern för planetarieföreställningar och andra omslutande visuella upplevelser.

eXpression Umeå blir tillsammans med Curiosum en viktig plats för samspel med näringslivet och universitetet där det ges utrymme till att inspirera och inspireras samt möjliggöra utvecklingen av entreprenörer inom de konstnärliga och kreativa näringarna.

Adressen är numera Östra strandgatan 32.
Varmt välkomna förbi!

Kontakt
Marlene Johansson
marlene.johansson@expressionumea.se

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev