FOTOGRAF NANNY ÅLANDER GÖR KORTFILM OM FRI KÄRLEK

 In Creative Corporation, Nyheter

Det står nu klart att Umeåfotografen och kreatören Nanny Ålander regisserar och producerar en kortfilm om att all kärlek är bra kärlek. Filmen speglar en historia som sträcker sig från Nannys farmors tid och fram till idag. Genom ett beviljat anslag från Film i Västerbotten om 200 000 kr startar produktionen till hösten 2020. 

Filmen baseras på fotoutställningen ”Förbjuden kärlek”, en utställning som tidigare visats vid Galleri Axel på Södermalm i Stockholm. Filmen speglar två kvinnors kärleksrelation och synliggör vikten av att själv få välja vem man älskar. Detta trots ett sammanhang och en tidsanda då kärlek av det här slaget inte var accepterat. 

Projektet bottnar i en kampvilja till ett paradigmskifte där människors rädsla för det främmande och ovana upplöses och övergår i villkorslös kärlek och acceptans. Det handlar om den kollektiva kärleken – att vi alla är lika trots våra olikheter, berättar Nanny.

Film i Västerbotten och Filmpool Nord beviljar stöd med syfte att möjliggöra nya samarbeten och att lyfta kreatörer runt om i Västerbotten.

Jag är så tacksam att jag har fått den här möjligheten och jobbar intensivt just nu med att sätta samman det bästa tänkbara teamet för min film, säger Nanny.

Film i Västerbotten är ett regionalt resurscentrum för film och rörlig bild som har till uppgift att stödja och bredda filmkulturen i Västerbotten. De är en del av Region Västerbotten.

http://filmivasterbotten.com/verksamhet/produktion/talang-acbd/

Kontakt
Nanny Ålander
nanny.alander@gmail.com

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Gul klänning, eventbild från seminarie