FOTOGRAF NANNY ÅLANDER STÄLLDE UT PÅ GALLERI AXEL I STOCKHOLM

 In Nyheter

Den 21 maj deltog Fotograf Nanny Ålander på en utställning hos Galleri Axel på Södermalm i Stockholm.

Nanny deltog med sina bilder ur Förbjuden kärlek, ett projekt som handlar om att all kärlek är bra kärlek och som baseras på en historia som sträcker sig från Nannys farmors tid och fram till idag.

Vernissagen var välbesökt och det var ett bra tillfälle för mig att visa upp min fotokonst. Jag ser verkligen fram emot att visa upp mina fotografier ur projektet Förbjuden kärlek vid fler tillfällen.

Redan i veckan är Nanny aktuell med en ny utställning, den här gången på Humlab-X i samband med Umeå Design Week.

Förbjuden kärlek visar på kärleken mellan två kvinnor och om vikten av att själv få välja vem man älskar, trots ett sammanhang och en tidsanda då kärlek av det här slaget inte var accepterat. Projektet Förbjuden kärlek består av fotoutställningar, en kortfilm och en fotobok med dikter som finns till försäljning hos butik Eljest i Umeå.

Projektet bottnar i en kampvilja till ett paradigmskifte där människors rädsla för det främmande och ovana upplöses och övergår i villkorslös kärlek och acceptans. Det handlar om den kollektiva kärleken – att vi alla är lika trots våra olikheter, berättar Nanny.

Galleri Axel är ett fotobaserat konstgalleri på Södermalm i Stockholm som ägs och drivs av fotografen Bea Tigerhielm. Med en bakgrund i konstvetenskap och dokumentärfotografi visas i galleriet en gränsöverskridande och lustbaserad konst- och dokumentärfotografi där berättelserna står i fokus. 

Ambitionen är att visa de stora fotografernas små berättelser och de oetablerade fotografernas stora berättelser, med förhoppning om att bidra till utvecklingen av fotografi i Stockholm.

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search