HÅLLBARHET, INNOVATION OCH KREATIVITET UNDER DESIGNVECKAN I MILANO

 In Nyheter

Designveckan i Milano är till ända, Sverige och alla kreatörer, designers och arkitekter har visat upp sig för världen och gjort avtryck. Utställningen HEMMA gone wild blev en uppmärksammad succé där starka aktörer som Residence magazine, Dezeen och Nordic Design Trace hyllar konceptet.

Anneli Zetterström, Mira Bergh Edenborg, Marzie Tangestani och Sebastian de Cabo visade upp sina produkter i utställningen HEMMA gone wild, tillsammans med andra etablerade designers.

”Det har varit en fantastisk möjlighet för mig som nybliven formgivare i den här branschen att få ställa ut i Milano. Att se hur allt fungerade och dessutom fått vara med i Hemma gone wild-utställningen tillsammans med så många andra duktiga svenska designers var så roligt. Joyn har gjort ett jättebra jobb med utställningen!”, säger Mira Bergh Edenborg, Kreatör och formgivare.

JOYN Studio som ligger bakom utställningen ”HEMMA Gone Wild” menar att svensk design och formgivning står sig starkt med sin tradition av att jobba med äkta material och kunskap inom hantverk.

”I vår tid är nästan allt i ständig förändring, och den sker fort. Framtiden är osäker och många börjar blicka mot ett enklare liv, kanske utanför storstädernas kaos och svårigheter.”

Milan Design Week är en av världens största mötesplatser för produktnyheter inom inredning med tusentals företag, varumärken och länder på plats.

”Den svenska designen har sitt unika uttryck i jämlikhet och tillgänglighet i kombination med innovation och kreativitet – allt återspeglas av de många talangfulla designers och märken som inbjuds att delta i årets utställning i Milano” Michael Persson Gripkow, Brand & Strategisk Marknadschef på Visit Sweden och projektledare för Swedish Design Moves

eXpression är en ständigt nytänkande inkubator, en kreativ utvecklingsmiljö där talanger möts, samarbetar, testar sina idéer och bygger hållbara företag inom konstnärliga, kreativa och kulturella näringar.

 

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search