Jessica Eriksson porträtterar hundar på kontor

 In Nyheter

Att fota och måla av hundar som spenderar sina dagar på byråer och kontor, det är Jessica Erikssons hjärteprojekt som uppmärksammats av både Design Week och Creative Boom.

Jessica Eriksson är illustratören och Uminova eXpression-alumnen bakom företaget PersikaMy. Byråhundsprojektet började med hennes egen mops Frasse som var med både henne och sambon på jobb och möten hela dagarna. När han dog började hon tänka på hur många andra hundar som också är byråhundar och har kontor.

— Jag vad det gör med stämningen att ha en hund på kontoret. Det blir familjärt, vissa slänger sig ner på golvet för att hälsa på hunden, säger Jessica Eriksson.

Byråhundar driver hon tillsammans med Jenny Theolin som fotar hundarna och intervjuar dem och deras ägare. Och Jessica Eriksson illustrerar porträtt utifrån det. I maj blir det en stor visning i Stockholm och förhoppningsvis har hon femton porträtt färdiga då.

Intresset för projektet har varit jättestort, och de har fått in anmälningar från hela Sverige. Så efter visningen hoppas de att projektet växer, både i Sverige och internationellt. Från början var byråhundarna något de gjorde för att de tyckte det var kul, ett hjärteprojekt för att vila hjärnan från jobb. Men nu hoppas de att det kan starta samtal för att börja se hunden som kompis och kollega. Och det har uppmärksammats på många håll.

Hur känns det att projektet uppmärksammas internationellt?

—Det värmer i hjärtat! Det är alltid roligt när något jag tycker så mycket om uppmärksammas, då blir det på ett personligt plan.

Jessika Eriksson, PersikaMy målar byråhundar.

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search