fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

PROTO PROTO LANSERAR NYA SAMARBETEN OCH SATSNINGAR

PROTO PROTO LANSERAR NYA SAMARBETEN OCH SATSNINGAR

Vi har suttit ner med Jeff Parry, en av grundarna till ett av Umeås starkaste lysande kreativa företag Proto Proto för att förhöra oss om företagets planer under 2020. Proto Protos affärsidé handlar om att utforska ny estetik genom samarbete med hantverkare runt om i världen där produkterna de utvecklar respekterar både tillverkare och deras kulturer.

Under 2019 brottades Proto Proto med utmaningar i produktionen, vilka de idag har tagit sig förbi. Nu är vi i full fart att lansera tre nya produkter och fyra samarbeten innan sommaren, berättar Jeff. 
Produkterna kommer vara så kallade ”Made to order”, i syfte att inte producera i överflöd. 

Företaget har sedan start jobbat hårt med dess varumärke och i skrivande stund uppgår antalet följare till deras instagramkonto till drygt 24000. 
Vi har nått en punkt där designers kontaktar oss istället för att vi behöver lägga mycket tid att söka dessa. Det har gett oss tid att utveckla vår produktion, kommunikation och affärsmodell, fortsätter Jeff. 

Nytt för i år är att Proto Protos fans kommer att tas ännu närmare hantverkarna som producerar företagets produkter och vi kommer att få ta del av deras berättelser. Håll utkik för dessa historier på Proto Protos Instagram och hemsida

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev