Sisters in Law vinner Young Startup Award

 In Nyheter, Press

Årets Young Startup Award går till entreprenörerna Kristina Grahn och Zanna Metzer, grundare av bröllopsbloggen Sisters in Law.

Årets vinnare Zanna Metzer och Kristina Grahn, Sisters in Law, driver en av Sveriges största bröllopsbloggar. I motiveringen till priset skriver utdelarna att de två kvinnliga entreprenörerna har visat på stort driv och är mycket goda och inspirerande förebilder.

– Med vår gemensamma övertygelse om att vi behöver lyfta fram fler goda förebilder som inspirerar andra, kände vi att vi ville ha ett eget pris som vi själva rår om och sätter kriterierna för. Med utmärkelsen vill vi premiera unga, drivna och talangfulla entreprenörer som vi tycker är bra förebilder och väl värda att få cred för sitt arbete, säger Kerstin Edvardsson, BIC Factory.

Priset instiftades för tre år sedan av Umeåinkubatorerna BIC Factory och Uminova Innovation. Årets pris delades i samband med Prins Daniels och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademins deltagande under Young Startup Day den 19 september. Prinsen delade ut priset vid en lunch på länsresidenset hos landshövding Magdalena Andersson.

– Känns fantastiskt kul att avsluta en mycket inspirerande förmiddag med denna prisutdelning. Det har nämnts flertalet gånger idag av olika inspiratörer och entreprenörer, vikten att fira framgångar då det är en orak väg som kräver mycket av ett startup, framförallt för att hålla uppe energin och drivet vid motgångar, säger Maria Olofsson, Uminova Innovation.

Sponsor till priset är företaget Aptum som premierar vinnaren med 10 000 kronor i prispengar.
Tidigare vinnare av priset är Tom Xiong (2016) och Fredric Lindström (2017).

Text och bild: Mikael Hansson

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search