SUMMER EXPRESSION 19 – HÅLLBARA DESIGN PRODUKTER

 In eXpression Design, Nyheter

Under torsdagen den 22 augusti bjöd eXpression Umeå in till vernissage på Konstnärligt Campus där studenterna från Summer eXpression 19 visade upp sina produkter för första gången, och intresset bland Umeåborna var stort.

Summer eXpression är ett intensivt sommarprogram där tio unga talanger ges chansen att formge och gå från idé till försäljning. Med fokus på bruksföremål och kreativitet i nära samarbete med lokala tillverkare var temat för i år ”Ute Inne” med ambitionen att inspirera. Programmet avslutades med en Vernissage där studenterna visade upp sina produkter.

En av gästerna, Cecilia Berglund som driver företaget Eco Camp beskriver produkterna som overkligt väldesignade:

Vilka kreationer! Formgivningen är på en otroligt hög nivå och att de har hunnit ta fram det här under en så pass intensiv och kort period är nästan overkligt. De har lyckats gå från ide till att skapa en produkt med känsla. Formgivningen är fantastisk.

Bland gästerna fanns också Elin Holmberg som gick programmet förra sommaren och då tog fram produkten Ängsfälla, som nu är i produktion och säljs över hela Sverige.

Jag tycker det är inspirerande att se vad de tagit fram och de har verkligen lyckats skapa strålande produkter i år.

Efter vernissagen väntar Designtorget

Det känns roligt att äntligen få visa upp våra produkter som vi jobbat med under sommaren och kul att så många kom på vernissagen. Nu laddar vi för den 25 september då det är dags att lansera produkterna på Designtorget, Oliver Edrén, en av årets deltagare vid Summer eXpression 19.

Överträffade förväntningar och bra samarbeten

Johan Gustafsson, handledare vid Summer eXpression och Barbro Renkel, programansvarig, menar att studenterna har överträffat sina egna förväntningar och samarbetet med tillverkarna har fungerat och flutit på riktigt bra.

Det är så himla roligt! Alla har massa fina produkter i år och vi har haft jättebra samarbete med våra tillverkare och i stort sätt alla har fått sina prototyper i god tid också, säger Johan

Fantastiskt vad studenterna kan åstadkomma på bara sex veckor, från idé till en färdig produkt. Vidare ger vi studenterna möjlighet att utveckla sitt entreprenörskap genom eXpressprogrammet hos oss, säger Barbro.

För mer information
Barbro Renkel, programansvarig, Summer eXpression, eXpression Umeå
barbro.renkel@expressionumea.se | 070-555 97 23

Recent Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search