TEAM SCANDI – MODEHUSET SOM SUDDAR UT GRÄNSER

 In Creative Corporation, Nyheter

De designar kläder med bra kvalité, som är annorlunda och som enar nationer. De ser hållbarhet som en självklarhet och att samarbeta med andra aktörer är en del av deras vision. Just nu är de aktuella med kollektionen Team Humana Jeans, där hela försäljningen doneras till Ingen människa är illegal. Möt teamet bakom klädmärket Team Scandi, en av eXpression Umeås inkubatorföretag.

– Team Scandi startades hösten 2016 och drivs idag av mig, Oliver Sarin och Erik Pousette. Vi ville skapa något som upplevs som en helhet och inte exkluderar någon. Ett enat uttryck för Skandinavien, säger Tobias Sedlacek.

– Men för den sakens skull så finns vi inte bara för Skandinaviens kunder, vi vänder oss till hela världen, fortsätter Tobias.

– Sen känns det bra att vi har kunder i Ryssland också, framförallt när man börjar kolla tillbaka på historiska konflikter mellan Skandinavien och Ryssland. Det känns kul att lyfta fram ett bra förhållande mellan dem, säger Oliver Sarin.

 

Följer magkänslan

De berättar att det har varit och fortfarande är viktigt att stå fast vid sina värderingar och att följa magkänslan, vilket har lett till att de varit tvungna att tacka nej till vissa samarbeten, vilket inte alltid varit så enkelt.

– Vi vill att företaget ska växa, men på rätt sätt, säger Tobias.

 

Hållbarhet – en viktig grundpelare

Team Scandi strävar alltid efter att välja det mest miljövänliga alternativet i deras produktion. De har tillexempel ingått ett samarbete med vintagebutiken Humana Second Hand och tagit fram konceptet Team Humana Jeans, där hela försäljningen doneras till organisationen Ingen människa är illegal (https://www.ingenillegal.org). Jeansen släpptes som en förlängning av den senaste kollektionen Visit Scandinavia, som de jobbar med för fullt. Ett till släpp från den kollektionen kommer nu i december.

– Vi håller även på att flytta vår produktion från USA till Portugal. På så sätt blir våra kläder mer hållbara och vi har bättre kontroll på kvalitén. Målet är att ha vår produktion så nära som möjligt, säger Oliver.

 

Om årets julklapp – återvunna kläder

– Rätt i tiden. Vi själva bär ofta en mix av second hand och nytt, säger Tobias.

– Återvunna kläder har även inspirerat oss, att se konceptet bakom till exempel Humana Second hand och hur de är väldigt medvetna om vad de tar in i butikerna, säger Oliver.

 

Samarbeten som definierar oss

– Det har känts viktigt att göra det här samarbetet med Humana Second Hand, just för att visa vart vi står och vad vi gör. Det har hjälpt till att definiera oss. Vi känner oss också hedrade att de valde att jobba med oss som deras första samarbetspartners någonsin, säger Tobias.

Han fortsätter:

– Vi tycker om att främja andra företag som vi tror på. Ett exempel på det är att vi skickade alla samples som blev över från i somras till en designer från Stockholm som syr couture. De har hon använt och sytt om till sina egna plagg. Bland annat har hon använt våra samples-strumpor till att sy om till en topp. Det är också något som vi kommer visa framöver.

 

Nu sitter ni hos oss på eXpression

– Ja och vi är supernöjda. Bara det att få en affärscoach en gång i veckan är guld värt för oss nu när företaget börjar växa. Det är skönt att ha någon att bolla med och rådfråga, säger Tobias.

 

Har ni något tips till blivande entreprenörer?

– Låt det ta tid och ha tålamod. Stå fast vid era värderingar, er vision och följ magkänslan, menar både Oliver och Tobias.

 

Kontakt

Vill ni komma i kontakt med Team Scandi går det bra att maila Tobias Sedlacektobias@team-scandi.eu

I Umeå kommer Team Scandi sälja sina kläder i en Pop up-shop i MVG-gallerian tillsammans med Umá och en Skateshop från 1 december – 15 december.

Webbshop: https://www.studiogalleri.eu

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search