ÚMA VINTAGE & SECOND HAND – LOKALT I UMEÅ

 In eXpress, Nyheter

Philip Lundström och Ludvig Oskarsson har känt varandra hela livet och i våras startade de företaget Úma. De reser världen runt för att inspireras, besöker loppisar runt om i Sverige och väljer att enbart finnas för den lokala marknaden i Umeå. Just nu säljer de sina vintagekläder i butiken Forum som ligger i MVG-gallerian.

 

– I Tokyo föddes idén till Úma, säger Philip.

Han fortsätter:

– Tokyo har ett stort utbud av nischade vintagebutiker och det var där och då som vi insåg att den här typen av vintagebutikskoncept med 80–90-talskläder saknas i Sverige.

Han menar att det fattas nischade vintagebutiker över lag i Sverige och när de insåg att en efterfrågan fanns kändes det rätt att starta företaget.

– Vi är noga och lägger mycket tid på att hitta plagg som är av bra kvalité och passar in i vårt koncept. Det är även viktigt att det ska finnas något för alla oavsett hur mycket en är villig att spendera, säger Philip.

 

Úmas vision

– Vår plan är att öppna en fysisk butik här i Umeå. Det känns roligare än att starta upp och driva en webbshop. Det är kul om Umeå får första tjing på våra kläder, även om det bara är en eller två veckor i Umeå så känns det roligare än att sälja på internet, säger Philip

Han fortsätter:

– Det känns som att butiksbranschen börjar försvinna och därför känns det roligt att finnas som en fysisk butik istället för på webben där allt fler företag finns idag. Det känns kul att kunna erbjuda våra kunder en viss Úma-känsla och vi vill att det ska bli en upplevelse att besöka oss.

 

 Vad är aktuellt just nu?

De kallar butiken för Forum, en lokal i MVG-gallerian där de tillsammans med Team Scandi och Picture Skateboards säljer sina kläder och produkter under två veckor, mellan den 1/12 till och med den 16/12.

– Det känns roligt att vi är där under två hela veckor, vi hoppas att fler ska upptäcka oss och att de kunder vi har uppskattar det vi erbjuder, säger Philip.

 

 Årets julklapp: Det återvunna plagget

– Det är helt klart en bra julklapp och det känns verkligen i tiden. Förhoppningsvis är det ett litet uppvaknande hos konsumenten, att de tänker efter innan de konsumerar nytt, säger Philip.

 

Har nyligen avslutat eXpressprogrammet hos eXpression Umeå

– Om man har något som man går och funderar på så sök er hit.  Det är en bra miljö att vara i och det finns flera kreativa personer som man kan bolla med här. Var inte rädd för att höra av er.

 

Kontakta Úma 

Har ni frågor eller vill komma i kontakt med Úma finns de på Instagram @umaumea, eller gör ett besök hos dem i deras pop up-butik Forum i MVG-gallerian fram till den 16 december.

 

 

 

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search