UMEÅKONSTNÄR SKAPAR 96 KVM STOR VÄGGMÅLNING LIVE PÅ AVION SHOPPING

 In Nyheter

Avion får ett nytt jätteverk av konstnären och illustratören Jessica Arevärn, mer känd under pseudonymen Persikamy. Den 96 kvm stora väggmålningen skapas på plats i köpcentrumet och besökarna har möjlighet att följa varje litet penseldrag under 19 dagar från och med 12 mars. 

– Sedan vi öppnade Avion har vi letat det perfekta samarbetet för att skapa en tydligare anknytning till Umeå. Vi har haft en idé om att göra en jättemålning och därför känns det är extra roligt att vi nu gör det tillsammans med Persikamy, säger Mia Eskilsson, centrumchef Ingka Centres.

Att konstverket skapas live kommer ge besökarna möjlighet att inspireras under hela processen. Det går även att följa arbetet via sociala medier.

Personen bakom verket heter Jessica Arevärn men är kanske mer känd under sitt alias Persikamy. De senaste åren har hon arbetat som konstnär och illustratör inom olika uppdrag.
– Jag kände på en gång att jag ville vara en del av detta. Jag älskar att träffa folk och dela med mig av min passion. Det är glädjande att Avion vill hylla lokala, aktiva kreatörer. Det finns mycket kreativitet här i Umeå. Den måste vi satsa på och låta ta plats, säger en förväntansfull Jessica Arevärn.

Konstverket kommer att pryda en av väggarna vid entré 2. Målningen startar 12 mars och pågår fram till 31 mars.

Välkommen att se Persikamy ta första penseldraget!
DAG: Tisdag 12 mars
TID: kl. 10.00
PLATS: Entré 2, vid Buketten

För ytterligare frågor och mer information kontakta:
Mia Eskilsson, centrumchef Ingka Centres
mia.eskilsson@ikea.com
076-322 73 21

PERSIKAMY – JESSICA AREVÄRN
Konstnär och illustratör från Umeå som utmärker sig med djärva färgkombinationer och materialval. www.persikamy.se

AVION SHOPPING
Avion är ett shoppingcenter med det största utbudet av butiker, restauranger och service i norra Sverige med över 80 butiker i en mix av lokala favoriter och ledande butikskedjor som IKEA, Systembolaget, Willys och H&M.

 

Recommended Posts
Kontakta oss

Skicka oss gärna ett mail så svarar vi så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search