fbpx

Nytt företag i inkubatorn utvecklar hydroponiska och autonoma odlingssystem

Nytt företag i inkubatorn utvecklar hydroponiska och autonoma odlingssystem

Alicia, Victor, Björn och Victor driver startupföretaget Urban Culture är det senaste tillskottet i eXpressions inkubator. Företaget som utvecklar hydroponiska och autonoma odlingssystem med syftet att möjliggöra att grödor odlas där de konsumeras, med minimal mänsklig arbetskraft hoppas kunna ta fram en vidareutvecklad MVP i närtid. 

Alicia From som är en av grundarna berättar hur idén uppkom över ett glas vin på Scandic Plaza, fick mer luft under vingarna med hjälp av SSE Business Labs Activate-program och vad planen är för den nära framtiden. 

Hur kom ni på idén kring Urban Culture och vilka ingår i teamet?

Allt började en kväll när jag och mina föräldrar satt och pratade över ett glas vin i lobbyn på Scandic Plaza (där de bodde) efter att vi varit och ätit middag med familjen för att fira min födelsedag. Jag nämnde då att de har en företagsinkubator via Handelshögskolan i Stockholm, där jag för stunden studerar, som jag var intresserad av. Min bror Victor, tillika affärspartner i Urban Culture har alltid haft olika affärsidéer så mamma nämnde en av Victors senaste idéer – att  skapa hydroponiska odlingssystem.

Jag tyckte att det lät intressant och såg potential i idén så jag ringde upp Victor dagen efter och föreslog att vi skulle ansöka till Activate-programmet vid SSE Business Lab. Samma dag bestämde vi oss för ansöka till programmet och ge det en chans.

Efter sommaren i Activate-programmet kände vi att vi behövde ta in ytterligare kompetens i teamet och beslutade oss för att ta in ytterligare en data ingenjör, Björn Lidell och en teknisk design ingenjör, Victor Andersson.

Syskonen Alicia och Victor From och Victor Andersson lärde känna varandra under uppväxten i Lycksele och grabbarna spelade bland annat hockey tillsammans. Björn Lidell kommer ursprungligen från Ekerö, Stockholm, men pluggade data vetenskap i Umeå tillsammans med Victor From.

Beskriv kort vad Urban Culture gör

Urban Culture utvecklar hydroponiska och autonoma odlingssystem med syftet att möjliggöra att grödor odlas där de konsumeras, med minimal mänsklig arbetskraft.

Hur långt har ni kommit med produkten just nu och vad kommer hända i närtid?

Under sommaren byggde vi en första prototyp men nu, när vi har Victor Andersson som teknisk designer och tillgång till prototyplabben hos eXpression, planerar vi inför produktionen av en vidareutvecklad MVP. Om allt går som tänkt ska denna testas mot våra första kunder, sk. Early Adopters, för att få insikter kring den tekniska designen samt kring hur systemet fungerar i praktiken.

Ni har nyligt antagits till eXpressions inkubator, vad önskar ni få ut av programmet? 

Vi önskar att kunna ta dela av den kompetens som finns inom och i anslutning till programmet samt att vi kan knyta nya kontakter och såklart förhoppningsvis också hjälpa andra genom att dela med oss av vår kompetens.

Faktaruta

Namn: Alicia Mathilda From

Bor: Just nu i Bromma, Stockholm tillsammans med två kompisar från Umeå.*

Favoritmat: Hmm, en god pasta arrabbiata med burrata eller tacos

Dold talang: Hoppade mycket studsmatta med min andra bror och hans kompisar när jag var liten så kan göra en och annan volt haha

Vad odlar du helst: Svårt, men mamma odlade zucchini i somras och de blev väldigt goda så Zucchini är en toppkandidat!

*Resten av teamet är bosatta i Umeå.

Inspirationsföreläsning med HAHA Studio

Nyheter

Lyckad försäljning för sommarens unga formgivare

Guider

Så blir din kundsegmentering relevant

Nyheter

Nu kan du nominera till Umeågalans nya pris

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.