fbpx

Nytt samarbete ska stärka aktörer inom modebranschen

Nytt samarbete ska stärka aktörer inom modebranschen

eXpression Umeå är ny medlem i EU-projektet DeFINE. Målet med projektet är att stärka det europeiska samarbetet och nätverket med syfte att utveckla innovationer inom textil, mode och retailteknologi 

DeFINEs nätverk består av inkubatorer, acceleratorer, nystartade företag, SME:s och finansiärer. Syftet med nätverket att dela korsektoriell kunskap där idéer kan växa och skapa konkurrenskraftiga och hållbara modeföretag i Europa. På projektets hemsida kan alla som önskar bli medlemmar i communityn och därmed ta del av och dela med sig av kunskap inom området genom en matchmaking-funktion.  

Genom att vara en del av DeFiINE nätverket stärker vi lokala kreatörers möjligheter till internationella samarbeten. Det är även en inkörsport till europeiskt stöd och finansiering för bolag inom eXpression. Vi synliggör vår positionering inom textil, mode och retail både nationellt och europeiskt, säger Barbro Renkel, VD eXpression Umeå. 

Nätverkande är en central del i DeFINE-projektet och projektets medlemmar spänner över stora delar av Europa. I Sverige utgörs nätverket av eXpression Umeå, Borås INK, BizMaker, Ahouse Ark och Swedish Fashion Council. Genom projektets webbplats listas alla deltagande organisationer i syfte att besökare snabbt ska hitta den verksamhet de söker och komma i kontakt med rätt person. Webbplatsen med kartan och även det community som DeFINE-projektet skapat kommer leva vidare även efter projektets utgång.  

Utöver community med matchmaking-funktion och listande av stödjande organisationer kan startups genom DeFINE-projektet ta del av internationella nätverks- & investeringsevents samt ansöka om mentorskapsprogram.  

Brinner ditt hjärta för mode? Joina nätverket och ta del av dess värde här: https://www.define-network.eu/public-map/

DeFINE är ett samarbetsprojekt som medfinansieras av Europeiska kommissionens COSME-program som syftar till att stödja fusion av avancerad teknik och innovation med den europeiska mode- och designindustrin.  

Superkreatören Anna Parry i Kill Your Darlings Podcast

Nyheter

Besöksnäringen utmanas och utvecklas

Long read

Jonas är IT-konsulten med en kreativ ådra

Nyheter

Säg hej till arkitekterna Grönlund Karlsson

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.