Programstart av eXpression Design i Örnsköldsvik

Programstart av eXpression Design i Örnsköldsvik

Äntligen var det dags för årets programstart av eXpression Design i Örnsköldsvik. De tolv antagna kreatörerna träffades på OffCoff för introduktion av programmet, en workshop kring idégenerering samt en inspirerande föreläsning på temat ”Från deltid till heltid” med Arash Eskafi och Thomas Torninger från HAHA Studio. Syftet med programmet är att under åtta månader få mer kunskaper kring designprocessen och produktframtagning, gå från idé till färdig lokalproducerad produkt, samt skapa nätverk med andra kreatörer och lokala tillverkare.

Under onsdagen 14 oktober samlades tolv förväntansfulla kreatörer på OffCoff i Örnsköldsvik för programstart av eXpression Design, och det blev en riktigt inspirerande start med föreläsning av Arash Eskafi och Thomas Torninger från HAHA Studio. De delade generöst med sig av nyttiga lärdomar från sin egen designresa, om hur de sköter sin produktion och hur de strategiskt gör sin införsäljning. En bra förberedelse och inspiration för de tolv deltagarna som nu börjar sin designresa. När programmet avslutas kommer de ha förvandlat en idé till färdig produkt, tillverkad lokalt i området. Längs vägen mot färdig produkt kommer de få med sig kunskaper om bland annat designprocessen, försäljning och marknadsföring.

Jag ser med iver fram emot att få lära mig! Både att få lära mig göra prototyper i labben hos eXpression, men även att få mer affärskunskaper, säger kreatören Christina Josefsson.

Under programtiden får kreatörerna även besöka och skapa kontakter med lokala tillverkare, något keramikern Anna-Karin Rask Nygren ser fram emot:

När man sitter med sitt hantverk varje dag är det kul när man får utmana sig själv med ett nytt material, och att få testa nya tekniker. Det brukar alltid ge ny inspiration till det egna hantverket också.

Programmet pågår fram till sista veckan i maj 2021 och avslutas med en lansering av de lokaltillverkade produkterna.

Det är med spänd förväntan jag ser fram emot att se vad de här fantastiska kreatörerna kommer ta fram i samarbete med tillverkarna i området. Det kunde inte blivit en bättre start än föreläsningen av HAHA Studio, där fick kreatörerna verkligen med sig många bra tips och råd på vägen, berättar Maria Persson, programansvarig eXpression Design i Örnsköldsvik.

De tolv kreatörerna som antagits till årets eXpression Design i Örnsköldsvik är:

Angelica Timander – Happinest Form & Illustration
Anna-Karin Rask Nygren – Bruksgodset
Christina Josefsson – Art by Cost
Jessica Persson – Hamek Verkstad AB
Jonas Forsberg – Jonas Forsberg Produktion
Lillemor Holmgren
Linda Lundin – Art Factory
Molly Åkerstedt
Nina Tenskog – Tillika
Sigbritt Mann
Ulrika Edholm – Bosse & Ester
Zandra Högberg 

eXpression Design är ett framgångsrikt länsöverskridande samarbete mellan eXpression Umeå och det kreativa nätverket High Coast Creative i Örnsköldsvik. Programmet möjliggör fler branschöverskridande samarbeten mellan kreatörer och tillverkare att skapa sinsemellan.

Programdeltagare eXpression Design Örnsköldsvik
Nyheter

Programstart av eXpression Design i Örnsköldsvik

Mobilfotografering
Guider

Guide - Kreativ fotografering med mobiltelefon

Lansering: The Story of Storspoven

Nyheter

Umeåartisten Natalie Carrion aktuell i ny norsk dokumentärserie

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.