fbpx

Så ställer kulturella och kreativa näringarna upp i EM

Så ställer kulturella och kreativa näringarna upp i EM

Fotbolls-EM stundar och som för Europas förbundskaptener har det blivit dags att ta ut KKN:s trupp för mästerskapet. Vi kan förväntas oss att samtliga entreprenörer inom de kulturella och kreativa näringarna tas ut till mästerskapet och får speltid. Såhär tror vi att förbundskaptenen ställer upp KKN-landslaget.

De kulturella och kreativa näringarna är progressiva samtidigt som de har en fot kvar i det traditionella. Valet av formation faller således på 4-3-3 och kan liknas med det framgångsrika Liverpool-laget som flödade genom Premier League och Champions League 2019-2020 och det franska guldlandslaget från VM 2018. 

Målvakt: Film & Fotoentreprenören. Målvakter brukar hävdas vara av en egen klass. Stilister och excentriker, något som stämmer bra in på många entreprenörer inom film- & foto-branschen. Inte med att de kan fånga en boll eller en snygg bild kan de även stå för en och annan tv-räddning. 

Entreprenör: John Sandin (John Sandin)

I fotbolls-EM: Hugo Lloris (Frankrike)

Högerback: Turismentreprenören. Den moderna ytterbacken beskrivs ofta som en spelare som förväntas täcka hela sin kant, försvara djupt och fylla på i anfallen. Turismentreprenören delar detta intresse och reser gärna från kortsida till kortsida. 

Entreprenör: Cecilia Berglund (Eco Camp)

I fotbolls-EM: Trent Alexander-Arnold (England)

Cecilia Berglund är kulturella och kreativa näringarnas troliga högerback till EM.
Cecilia Berglund är kulturella och kreativa näringarnas troliga högerback.

Höger mittback: Litteraturentreprenören. Det säger säg själv att ett lag med mycket fart och fläkt behöver sin motvikt för att hitta balans. Litteraturentreprenören bidrar med trygghet för backlinjen och skapar kreativt utrymme för de offensiva spelarna. 

Entreprenör: Erik Campano (Umeå Today)

I fotbolls-EM: Victor Nilsson Lindelöf (Sverige)

Vänster mittback: Medieentreprenören. En kommunikativt stark mittpunkt i backlinjen som är bra på att läsa spelet och spelet i medielandskapet. Med god analytisk förmåga styr medieentreprenören spelet bakifrån. 

Entreprenör: Erik Modin (MoMotion)

I fotbolls-EM: Mats Hummels (Tyskland)

Erik Modin som mittback
Erik Modin som mittback i KKNs landslag

Vänsterback: Musikentreprenören. Musik kommer i många stilar och med sin mångfacetterade kunskap kan musikentreprenören anpassa sig efter motstånd. Den kan blåsa på i högt tempo upp och ner längs kanten, eller skapa defensiv trygghet när vänsteryttern ges större offensiv frihet. 

Entreprenör: Hanna Ögren (Miss Princified)

I fotbolls-EM: Robin Gosens (Tyskland)

Defensiv mittfältare: Gastronomientreprenören. På samma sätt som gastronomientreprenören balanserar smakerna i munnen är denna lagets balansspelare på mittfältet. Genom dess balans knyter denna samman försvarsspel och anfallsspel. 

Entreprenör: Albin Stenberg (Bryggverket)

I fotbolls-EM: Jorginho (Italien)

Centrala mittfältare: 
Arkitektentreprenören. Arkitektentreprenören delar till och med namn med den klassiska mittfältsrollen från fotbollen. Det är arkitekten som dikterar tempot i matchen och är navet i lagets passningsspel. 

Entreprenör: Johan Björn (Mural Arkitekter)

I fotbolls-EM: Kevin De Bruyne (Belgien)

Illustratören/Konstentreprenören. Till höger om arkitekten på mittfältet ställer landslaget upp med konstentreprenören. Det är denna spelare som med sitt passningsspel ska hitta in bakom motståndarens backlinje och hitta ytorna för anfallare att löpa in i. 

Entreprenör: Daria Chrobok (DC SciArt)

I fotbolls-EM: Bruno Fernandez (Portugal)

Daria Chrobok
Daria Chrobok förväntas hitta in med bollar bakom motståndarens backlinje.

Högerytter: Modeentreprenören. Alla fotbollslag behöver en stilikon. Ljungberg för Sverige under tidigt 2000-tal, Beckham och Gucci-Foppa är bara några i raden av modeintresserade yttermittfältare (även om Beckham hävdade att han var bäst centralt). Vårt landslag är inte sämre och ställer upp med attityd och självförtroende på högeryttern. 

Entreprenör: Karin Björk (Design by Björk)

I fotbolls-EM: Xherdan Shaqiri (Schweiz)

Vänsterytter: Scenkonstentreprenören. SHOW! Behöver vi säga något mer? På samma sätt som scenkonstentreprenören bjuder på show, så showar vänsteryttern för publiken och bjuder sin försvarare på många uppvisningsnummer.

Entreprenör: Erik Glas (Kaaos Kaamos)

I fotbolls-EM: Leroy Sané (Tyskland)

Anfallare: Spelentreprenören. En snabbfotad och för motståndarna svårläst spelare. På samma sätt som spelentreprenören behöver anfallaren bemästra flera delar i spelet. Djupledsspelet, targetspelet och att sätta dit bollen. Anfallaren går en nära kamp med motståndarnas försvarare och där kan spelentreprenören ”spelet”.

Entreprenör: Joel Jonasson (Blast Bit Enterprises)

I fotbolls-EM: Robert Lewandowski (Polen)

Förbundskapten: Designentreprenören. Managern på sidan av planen. Likt designentreprenören missar förbundskaptenen inga detaljer i matchernas förarbete. Allt går in i designprocessens förarbete, analyseras och därifrån skapar förbundskapten en spelidé likt entreprenören skapar prototyper på nya produkter. Idéerna testas självklart inför match på träning och finslipas tills de passar behovsbeskrivningen. 

Entreprenör: Fanny Lindén

I fotbolls-EM: Janne Andersson (Sverige)

Kan du inte få nog av EM?

Ladda upp med Sveriges officiella EM-låt.

Eller joina eXpression i vår managerliga (EM-ligan) via Sportbladet.
eXpression Umeås Manager-turnering (via Sportbladet.

Vill du ta plats i elvan?

Har du en affärsidé inom de kulturella och kreativa näringarna? Ta kontakt med oss och utveckla den till ett hållbart företag och ta plats i nästa landslag.

Oskar

Riby

Affärscoach

Innovationskraft i spåren av coronapandemin

Nyheter

Från glitterljuvt till åska i Nathalies nya singel

De tar plats i eXpression Future Retail Lab hösten 2021

Nyheter

Hållbar design stärker den kreativa sektorn i norr

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.