fbpx

Satirbok om Umeå i Kickstarterkampanj

Satirbok om Umeå i Kickstarterkampanj

Umeås senaste crowdfundingprojekt är satirboken The Umeå Handbook. Boken är huvudattraktion och gåva till bidragsgivarna i kickstarterkampanjen som lanserats av Umeå Today. Målet med kampanjen är att finansiera utvecklingen av Umeå Today, nyhetssidan med lokal journalistik om Umeå, för alla umebor. 

The Umeå Handbook innehåller 240 sidor med komiska förklaringar och satiriska kommentarer om livet i Umeå — seder och kultur, politik, mode, med mera. Med andra ord är det inte en lista över stadens restauranger eller platser som bör besökas. Erik Campano som är entreprenören och redaktören bakom boken menar att denna riktar sig till alla typer av människor — från infödda Umebor och nyinflyttade invånare till tillfälliga besökare från när och fjärran.

Världens mysigaste stad – ”UMEÅ MER MYS”

Enligt Erik är bokens utgångspunkt att Umeå är världens mysigaste stad. Det kommer från att Umeås invånare verkligen vet hur man omvandlar kalla hårda vintrar och långa ljusa somrar till ett uttryck för mys som har så mycket mer djup än det som kan beskrivas i det engelska ordet ’cozy’. Oavsett om det handlar om utklädda vinbrännbollsspelare lyckligt rumlandes runt på ängarna, arbetskollegor som tar timslånga fikapauser med grönkålschips och hjortron-lakrits-bollar eller de gulliga igloos som uppstår överallt på Ålidhem efter snöstormarna. 

Mys is coziness on steroids och inga myser mer än folket i Umeå. Vår bok tar hela konceptet med mysig ut i stora vida världen — och förhoppningsvis hjälper detta oss att sätta denna livfullt växande stad på kartan, förklarar Erik. 

Eriks kärlek för Umeå är påtagligt stor och inte nog med att han vill sätta Umeå på kartan så framkommer denna kärlek genom målet för kickstarterkampanjen. Om företaget lyckas med kampanjen ska nämligen hälften av intäkterna gå till att finansiera utvecklingen av nyhetssidan Umeå Today. Denna ska innehålla veckovisa TV-nyheter online, dagliga nyhetsartiklar, ledare och satir. Det vill säga mer nyheter om Umeå, för alla umebor. 

http://kck.st/2Q3vysu

Läs mer och backa kickstarterkampanjen här: http://kck.st/2Q3vysu

The Umeå Handbook är skriven av Erik Campano, dess formgivning är framtagen av Susanne Fahlén Hörnberg och illustrationerna är gjorda av Daria Chrobok och Hanna Nordin.

Inspirationsföreläsning med HAHA Studio

Nyheter

Lyckad försäljning för sommarens unga formgivare

Guider

Så blir din kundsegmentering relevant

Nyheter

Nu kan du nominera till Umeågalans nya pris

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.