fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Spelevent arrangeras för första gången i Umeå

Spelevent arrangeras för första gången i Umeå

Den 22-24 november arrangeras Arctic Game Dev Umeå för första gången i stan, och eXpression står med som stolt partner. Eventet syftar till att stärka gemenskapen och nätverket runt spelutveckling och stötta både stora och små spelstudios. Med som möjliggörare står även den internationella acceleratorn Global Top Round (GTR). 

Umeå var tidigt ute och etablerade sig som en spelutvecklingsstad. Nu känns det som att vi är inne i en tid där fler och fler initiativ samlar viktiga aktörer för att kunna dra åt samma håll, alltifrån indieutvecklare, etablerade företag näringslivsutvecklare och det kringliggande stödsystemet. Det finns en enorm styrka när vi stöttar varandra. Arctic Game Dev Umeå kunde inte komma mer lägligt, säger Emil Hägglund, strateg och affärsutvecklare vid eXpression Umeå.

Inom ramen för Arctic Game Dev, på kvällen den 23 november, arrangeras även Female Meetup. Det är ett event för kvinnor, icke-binära och LGBTQIA+ personer som är engagerade i spelindustrin, och de som aspirerar till att bli en del av den. För Female Meetup krävs en separat anmälan.

Arctic Game Dev Umeå innehåller bland annat:

  • Panel diskussion
  • Fördjupande föreläsningar som täcker olika utvecklingsdiscipliner
  • GTR-verkstäder
  • GTR-pitchtävling
  • Female Meetup
  • Nätverksmiddag
  • After work

Missa inte möjligheten att knyta värdefulla kontakter och fördjupa din förståelse för branschen. Läs mer om Game Dev Umeå och anmäl dig här.

Nyheter

Umeås designframgångar på Stockholm Furniture Fair

Nyheter

Creatives är igång! 

Nyheter

Möt eXpressions nya branschråd

De kan bli årets kulturella och kreativa företag 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev